Dolar

32,5089

Euro

34,7769

Altın

2.491,73

Bist

9.524,59

Bayram için ülkesine geçen Suriyeli sayısı 250 bini geçti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ramazan Bayramı için ülkesine dönen Suriyelilerin sayısının 250 bini geçtiğini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-23 19:18:25

Bayram için ülkesine geçen Suriyeli sayısı 250 bini geçti

Valiliğin kararıyla Suriyelilerin geçen haftadan bu yana ülkelerine geçişleri devam ediyor. Gece saatlerinden itibaren Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, Sabah saatlerinde geçiş işlemlerini yaptırıp ülkelerine geçiyor. Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde seyrettiği sınırda sıcaktan bunalıp bayılanlara sağlık görevlileri tarafından müdahale ediliyor.

Sıcak havaya rağmen sınır kapısında yoğunluk oluşturan ve zaman zaman izdihama yol açan Suriyeliler'den yaşlı, hamile ve hastaların geçişlerine öncelik tanınıyor.

Suriyelilerin sınır hattındaki yoğunluk nedeniyle temizlik görevlileri tarafından da temizlik yapıldı. Görevliler, yaklaşık 2 kamyon çöpü toplayıp atık tesisine götürdü.

Suriyelilerin dönüşleri bugün mesai saati sonunda tamamlandı.

"SAYI 250 BİNİ AŞTI"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ramazan Bayramı dolayısıyla gümrük kapılarından Suriye'ye geçen sığınmacılara yönelik gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, "Suriye'ye geçen sığınmacı sayısı şu an itibarıyla toplamda 250 bini aştı. Temmuz'a kadar geçişler devam eder. Orada güvenli bölgeler oluşturuldu. Yoğun bir geçiş talebi var. Özellikle Öncüpınar Kapısı'nda ciddi yığılmalar var. Kapılarımızda yığılmalar var. İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışarak güvenlik boyutunu dikkate alarak geçiş işlemlerini hızlandırıyoruz. Asla güvenliği ihmal etmiyoruz. Biz onları misafir ediyoruz. Türkiye'ye dönüp dönmeyeceklerine kendileri karar verecek. Ne kadar misafirimizin dönmediğine bayramdan sonraki rakamlara bakılarak, netleştirilebilir" diye konuştu.

Haber Ara