Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bayram gezilerinin gözdesi Güneydoğu

Tarihi mekanları ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı Güneydoğu Anadolu Bölgesi, 10 günlük bayram tatilini değerlendirmek isteyenlerin tercihi oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-03 18:18:45

Bayram gezilerinin gözdesi Güneydoğu

Tarihi mekanları, inanç turizmindeki potansiyeli ve eşsiz lezzetleriyle yerli ve yabancı turistin kültür turları kapsamında sıkça ziyaret ettiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi, 10 günlük Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyenlerin gözdesi oldu.

Sıcak bir yaz dönemini geride bırakan bölge, havaların serinlemeye başlamasıyla tarih ve doğa ile iç içe olan kentlerde konuklarını ağırlıyor.

Kültür turlarının en önemli güzergahlarının bulunduğu bölge, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla da Türkiye'nin önde gelen tur firmalarının tamamının rotasını çevirdiği yer oldu.

ESKİ TAPINAK KALINTILARI ZİYARET EDİLDİ

Dünyanın en eski tapınak kalıntıları olarak kabul edilen Göbeklitepe ve Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen Şanlıurfa, bölgenin en fazla ziyaret edilen merkezlerinin başında geliyor.

Başta meşhur baklavası olmak üzere, gastronomi turizmiyle bilinen Gaziantep de tarihi ve turistik mekanlarıyla yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.

Tarihi taş evleri ve farklı medeniyetlere ev sahipliği dolayısıyla "Medeniyetlerin beşiği" diye nitelendirilen Mardin de kartpostallık görünümüyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Terör olayları nedeniyle son yıllarda sancılı bir dönem geçiren Diyarbakır da huzurun tesis edilmesi ve yürütülen kapsamlı yatırım hamleleriyle adeta küllerinden doğuyor.

Haber Ara