Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

'Bayrağa göz dikenin gözünü oyacağız'

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, “Bayrağa gözümüz gibi bakacağız. Buna göz dikenin gözünü oyacağız' ifadelerini kullandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-02 15:43:25

'Bayrağa göz dikenin gözünü oyacağız'
Yıldırım, konuşmasında "Paralel yapılanmanın ülkenin bekasına kast eden bir takım oyunlar içerisine girdiğini" söyledi.
 
  AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneğini ziyaret etti. Ziyarette 1 Kasım seçimlerine ilişkin bir konuşma yaptı.
 
  “MESELE TÜRKİYE MESELESİ OLUNCA KALP HEP BİR ATAR”
 
  1 Kasım seçimlerinin sıradan bir seçim ya da partilerin yarışı olmadığını dile getiren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Mesele memleket meselesi. Türkiye'nin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin en zirveye çıkacağı bir seçimden bahsediyoruz. İnşallah birlikte Türkiye olacağız. Ülkemiz içinde, doğusunda, güneydoğusunda planlar kuran, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Buna ihtiyacımız var. Eğer terörü etkisiz hale getirmezsek, sadece Diyarbakır, Güneydoğu bundan etkilenmiyor. İzmir'de etkileniyor."
 
  İzmir'i Diyarbakır'dan ayrı görmediklerini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyarbakır'da olan İzmir'i ilgilendirmez' diyemeyiz. Yurdun her köşesinden vatandaşlarımız İzmir'de, onların canları orada. Buradakilerin de orada akrabaları, eşleri, dostları var. ‘Terör bölgesi orası bize ne' deme şansımız yok. Biz bu mücadeleyi İzmir'den başlattık. Bu şehri, Türkiye'nin birliğinin kardeşliğinin sembolü olan bu şehre ne kadar hizmet yapsak o kadar layıktır. İzmir çok daha iyisine layık. Bunun için artık önümüzde fevkalade önemli birfırsat var. Hepimizin gönlünde farklı aslan yatabilir ama mesele memleket meselesi olunca, mesele bayrak meselesi olunca, mesele Türkiye meselesi olunca yüreklerimiz her bir atar hep aynı şeyi söyler.”
 
  GÜÇLÜ DESTEK İSTEDİ
 
  Birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısında bulunan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Enerjimizi ülkemizin daha da kalkınması için harcayalım. Sorunlarımızı torunlarımıza havale etmeden üzerimize düşen görevi yaparak büyük Atamızın bize emanet ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu ülkeyi şanla şerefle taşıma görevimiz var. Siz 2011'de aday oldum, bana rekor destek verdiniz. 11 milletvekilimizi Ankara'ya gönderdiniz. 2014'te Büyükşehir'e aday oldum. O günlerde ülke gündemini düşünün. Paralel yapılanma ülkenin bekasına kast eden bir takım oyunlar içerisine girmiş. O yoğun gündemde biz İzmir'i hep anlatmaya çalıştık. İzmir'in nerede olması gerektiğini anlattık ama o fırtınada sesimizi istediğimiz gibi duyuramadık. Buna rağmen 1 milyona yakın İzmirli gönlüyle bizim yanımızda yer aldı. İzmirlilerin büyük çoğunluğunun oyunu alamasak da 4 milyon İzmirlinin gönlüne girdiğimizi gördüm. Bu bize sorumluluk getirdi. O sorumluluğu bugün sizin desteği ile devam ettirmek istiyorum. 1 Kasım seçimlerinde inşallah yine yanınızdayız. Biz görev adamıyız. İzmir için ülke için çalışmaya devam edeceğiz. 1 Kasım'a giden yolda sizden çok güçlü bir destek istiyorum. İzmir için, ülkemizin birliği için destek istiyorum.”

Haber Ara