Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Baykal: Erdoğan referanduma gitseydi kepaze olurduk

Deniz Baykal, Erdoğan'ın milletvekili seçilmesinin önündeki engeli kaldıran düzenlemeye destek vermesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-19 18:15:36

Baykal: Erdoğan referanduma gitseydi kepaze olurduk

CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kendisine her zaman sorulan 2002 yılında Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilebilmesine karşı çıkmama sebebini ,"Eğer Recep Tayyip Erdoğan o dönem referanduma gitseydi kepaze olurduk" sözleriyl yanıtladı.

"FACİA OLURDU"

Antalya'da esnafla kahvaltıda bir araya gelen Deniz Baykal, esnafın sorunlarını dinledi. CHP'nin demokrasiyi sonuna kadar savunan bir parti olduğunun altını çizen Baykal, 12 Eylül sonrası Kenan Evren anayasasını eleştirdi.

Baykal, '2002 yılında neden (Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilmesine) müsaade ettiniz, açıkça söyler misiniz?' sorusu üzerine, 12 Eylül'den sonra getirilen düzenlemeleri ve yasakları savunma gibi bir kanaatin son derece yanlış bir düşünce olduğunu söyledi. Baykal, o dönem AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilliğine karşı durulması ve Erdoğan'ın referandum seçeneğine gitmesi halinde durumun kendileri açısından facia olacağını söyledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara