Dolar

32,5210

Euro

34,7953

Altın

2.420,58

Bist

9.702,91

Baykal: Erdoğan'a verdiğim destekten pişman değilim

Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2003 yılında milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına verdiği destekten dolayı hiç pişman olmadığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-24 23:06:07

Baykal: Erdoğan'a verdiğim destekten pişman değilim

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nde işadamlarına 'Türkiye Gündemi' başlıklı bir konuşma yapan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, soruları cevapladı.

Özellikle son 15 yıllık siyasi hayatında 'keşke' diyebileceği bir durum olup olmadığı sorulan Baykal, Erdoğan'ın milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına yönelik verdiği desteğin ima edildiğini anladığını belirtti ve şunları söyledi;

"Pişman mısınız diye sorarsanız; hayır, pişman değilim. Bugün yaşadığımız sorunları Tayyip Bey'e milletvekilliği seçilme hakkı verilmesinden dolayı kaynaklandığını zannetmek kadar naif, gerçeklikten kopuk, hayali bir değerlendirme olamaz. Adaylar oluşmuş, bütün oy pusulalarında adı yazılmış, seçime girmiş bütün illerde miting yapan, millet bunun adının etrafında partiye oy vermiş ve adam yüzde 34 oy almış. Meclisin üçte ikisi neredeyse onun kontrolünde. Şimdi bunu sen milletvekili seçtirmeyeceksin. Bu demokrasiye de, siyasi ahlaka da, hukuka da aykırı."

Haber Ara