Dolar

32,3276

Euro

35,0275

Altın

2.284,06

Bist

8.970,01

Baykal'a sert tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, 'Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın' sözlerine kar

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 20:50:52

Baykal'a sert tepki
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" sözlerine karşılık, "Bir referandum kampanyasına peygamberlik müessesesini karıştırmak hangi akla hizmettir. Bu kabul edilemez bir sözdür" dedi.

Elazığ'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, Trabzon'da söylediği "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Deniz Baykal'ın söylediği sözün asla kabul edilemeyeceğini belirten Kurtulmuş, "Deniz Baykal gibi tecrübeli bir siyasetçinin bu sözü söylemesi asla kabul edilemez. Bir kere 'hayır' kampanyasına dini konuları dahil etmenin hiç de tutarlı bir tarafı olmaz. Bunu kabul etmediğimizi ifade etmek isterim. Yapılan şey son derece yanlıştır. Hz. Peygamber ve bütün peygamberlerin ismet sıfatları vardır. Yani hata yapmazlar. Peygamberler beşerlerdir ama şaşmazlar" şeklinde ifade etti.

"BAYKAL BUNU DÜZELTMEK DURUMUNDADIR"

Peygamberlerin hata yapmasının mevzubahis olmayacağını aktaran Kurtulmuş, "Hz. Peygamber'den sonra hiçbir şekilde peygamber gelmeyecektir. Bir referandum kampanyasına peygamberlik müessesesini karıştırmak hangi akla hizmettir? Bu ne akla ne vicdana ne irfana ne de Türkiye'deki halkımızın büyük çoğunluğunun inançlarına uygun bir söz değildir. Zannediyorum Baykal, bunu çok kısa bir süre içerisinde düzeltmek durumundadır. Bu kabul edilemez bir sözdür. Doğrudan doğruya dinin siyasete alet edilmesidir. Doğrudan doğruya inançlarımızın maalesef tahfif edilmesidir. En hafif tabiriyle inançlarımızın küçük görülmesidir. Deniz Baykal, bunları inşallah kastetmemiştir. Bunları kamuoyuyla paylaşsın. Bir an evvel yapmış olduğu bu yanlışlığı düzeltsin. Yoksa bu kendisi açısından da doğru bir durum değildir" diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde öğrencilerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

Programda Kurtulmuş'a, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da eşlik etti.

Kurtulmuş, öğrencilerle buluşmanın ardından geçtiğimiz günlerde vefat eden kentin kanaat önderlerinden Şeyh Cemil Evliyaoğlu'nun taziyesine katıldıktan sonra kentten ayrıldı.

(Yunus Özhanlı/İHA)

Haber Ara