Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

Bayırbucak Türkmenlerine un yardımı

Bayırbucak Türkmenlerine un yardımı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-14 15:14:22

Bayırbucak Türkmenlerine un yardımı
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) İstanbul 4 No'lu Şube Başkanlığına bağlı Tuzla Temsilciliği, Bayırbucak Türkmenlerine bir tır un gönderdi.

Sendikanın Tuzla Temsilcisi Zeki Aksarı, Tuzla Çiçekçiler Camisi'nde kılınan namazın ardından düzenlenen törende, Diyanet-Sen 4 Nolu şube tarafından başlatılan kampanya kapsamında temsilcilik olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Daha önce de Bayırbucak Türkmenlerine 5 tır un gönderdiklerini hatırlatan Aksarı, "Bugün de 6. tırımızı inşallah dualarla uğurlayacağız. Bu kampanyaya katkı sağlayan din görevlilerine ve Tuzla halkına teşekkür ediyorum." dedi.

Diyanet-Sen 4 No'lu Şube Başkanı Mehmet Kumaş ise bölgede un ihtiyacının fazla olduğunun belirlenmesi üzerine bu alanda çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Şube olarak 10, Tuzla Temsilciliği olarak ise 6. tırı göndereceğiz inşallah. Bir dilim ekmek bile orada yaşayan insanlar için çok önemli. Müslümanlar olarak buna duyarsız kalamayız. Bu sebeple Allah rızası için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Yardımın toplanması kadar yerine ulaştırılmasının da önemli olduğuna dikkati çeken Kumaş, yardımın ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesinde İHH'nın kendilerine destek verdiğini kaydetti.

Tuzla İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bilal Döngez, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sultanbeyli Temsilcisi Hüseyin Sürmeneli, hayırseverler ve vatandaşların da katıldığı tören sonrasında tır dualarla uğurlandı.


Haber Ara