Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Bayılması sayesinde hayatta kaldı

Suriye'deki savaşta eşini kaybeden ve rejim askerilerinin evlerine yaptığı baskında gördüğü işkence sırasında bayılınca öldü sanılarak bırakılan Esmehan Hariri, yaşadığı acı günleri unutamıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 15:58:59

Bayılması sayesinde hayatta kaldı

Rejim askerlerinin elinden kurtulduktan sonra 1,5 yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Hariri ailesi, yaşadıkları acı dolu günleri unutmak istiyor.

Esmehan Hariri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin Hama'da pazar yerine düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiğini belirterek, yaşadıkları acı günlerin tarifinin olmadığını söyledi. Eşinin evlerine alışveriş yapmak için pazar yerine gittiğini ifade eden Hariri, "Biz onu erzakla beklerken hayatını kaybettiği haberini aldık. Dünya başımıza yıkıldı." dedi.

Hariri, cenazeyi almak için yola çıkacakları sırada rejime ait askerlerin bulundukları bölgeye geldiklerini görüp eve saklandıklarını anlatarak, "Can güvenliğimizin olmadığını biliyorduk. Bizim yaşadığımız bölgeye yakın yerlerde şiddetli çatışmalar yaşandığını öğrendik. Camdan bir cismin girmesiyle her yer toz duman oldu. El bombası atmışlar." diye konuştu.

"REYHANLI'DA YENİ BİR YAŞAM KURMAYA ÇALIŞIYORUZ''

Patlamada kendisinin ve 3 çocuğunun yara almadığını aktaran Hariri, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Daha sonra 4 rejim askeri eve girdi. Ben çocukları daha güvenli olan elbise dolabına sakladım. Ben daha konuşmadan askerlerin fiziksel şiddetine maruz kaldım. Beni saatlerce dövdüler. Bir asker vücudumun farklı yerlerinde sigara söndürdü. Hayatımda yaşamadığım şeyleri yaşadığım için içimdeki acı bir türlü geçmiyor. "

Hariri, askerlerin çocukları sakladığı yerden bulduğu an kahrolduğunu vurgulayarak, "Çocukların o anki ağlamaları halen kulaklarımda. Askerler evlatlarıma şükür ki bir şey yapmadılar. Evden çıkacakları an beni öldüreceklerini söylediler. İçlerinden biri elindeki silahıyla başıma vurdu ve ondan sonrasını hatırlamıyorum. Sol kulağım patlamış ve bayılmışım. Sanırım öldüğümü düşünerek beni bırakıp gitmişler." şeklinde konuştu.

Yaşadıkları olay sonrası can güvenlikleri için Reyhanlı'ya gelmeye karar verdiklerini belirten Hariri, 10,12 ve 13 yaşlarındaki biri kız, üç çocuğuyla yeni bir yaşam kurmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Hariri, çocukların Reyhanlı'da yarım kalan okullarına devam ettiğini bildirerek, "Hepimiz psikolojik anlamda oldukça yıprandık. İnşallah bundan sonra hayata daha sıkı sıkıya tutunacağız. Bize kapılarını açan Türk halkına binlerce kez teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Haber Ara