Dolar

32,5453

Euro

34,8786

Altın

2.430,05

Bist

9.645,02

Baydemir: IKBY'nin bağımsızlığını koşulsuz şartsız destekliyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, “Arap, Fars, Türk halkarının hakları neyse Güney Kürdistan’da ve Kürdistan’ın dört parçasında Kürt halkının hakları da odur” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-13 15:47:50

Baydemir: IKBY'nin bağımsızlığını koşulsuz şartsız destekliyoruz

Rudaw'a konuşan Baydemir, “Üstelik bu sadece Saddam rejiminin görüşü değildi, aynı zamanda Esad, Ankara, Tahran'ın görüşüydü” diye konuştu.

Baydemir şunları söyledi:

"KÜRTLERİN DEVLETİ NEDEN OLMASIN?"

“Maalesef Ankara'nın siyaset görüşü yüz yıl öncesinindir. Cumhurbaşkanları değişiyor, başbakanlar değişiyor ancak devletin Kürtlere bakışı değişmiyor. Maalesef değişmiyor. Değişebilmesi için bizler de Kuzey Kürdistan'da siyaset yapıyoruz. Bizler düşmanlıktan yana değiliz, bizler çözümün taraftarıyız. Ancak maalesef onlar Güney Kürtlerinin başarısını, Güney Kürtlerinin bayrağını ya da Kürdistan bayrağını düşmanlık olarak görüyorlar. Neden? Kürtler Güney Kürdistan'da federasyon olunca ya da bağımsızlık ilan ederlerse bu neden Türklere, Farslara, Araplara düşmanlık olsun ki? Sizin de devletiniz var, Kürtlerin neden olmasın? Şuna emin olun, Ala Rengin (IKBY bayrağı) değil Güney Kürdistan'da Ay'da, Mars'ta, Satürn'de çekilse bunlar karşı çıkar. Neden? Çünkü Kürtlere düşmanlar. Ortak noktalarda birlik sağlarsak dünya da bizi kabul eder.”

Haber Ara