Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Baybatur: NATO’nun S-400 sevkiyatını engelleyecek gerekçeleri yok

Meclis Milli Savunma Komisyonu Sözcüsü Murat Baybatur, Türkiye’ye Rus yapımı S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatına NATO’nun engel koyma hakkı bulunmadığını bildirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 21:47:09

Baybatur: NATO’nun S-400 sevkiyatını engelleyecek gerekçeleri yok

TBMM Milli Savunma Komisyonu Sözcüsü Murat Baybatur, Türkiye'ye Rus yapımı S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatına NATO'nun engel koyma hakkı bulunmadığını, dile getirilen endişelerin çifte standartların tezahürü olduğunu söyledi.

Sputnik'e konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “NATO'nun S-400'lerin Türkiye'ye sevkiyatını engelleyecek herhangi bir gerekçesi yok. İttifaka üye olan diğer bazı ülkelerde NATO'nun dışında üretilen sistemler kullanılıyor'' ifadelerini kullandı.

'YUNANİSTAN'A SORULMUYOR'

Savunma Komisyonu Sözcüsü ''Örneğin Yunanistan, S-300 sistemlerini kullanıyor. Eğer bu konuda Yunanistan'a soru sorulmayıp Türkiye hakkında endişeler dile getiriliyorsa, bu, çifte standart uygulamaktır ve doğru bir yaklaşım değildir. Türkiye'nin öz güvenliğine yönelik aldığı kararlara hiç kimsenin itiraz etmeye hakkı yok” diye devam etti.

'1974'TE KIBRIS'TA GÖRDÜK'

1974'te Kıbrıs Harekâtı sırasında ve terörle mücadele döneminde Türkiye'nin ‘kime ne derece güvenilebileceğini gördüğünü' söyleyen Baybatur, “NATO, dostluk ve müttefiklik gibi kavramların yeniden tanımlandığı, iş birliğinin sadece kâğıt üzerinde üyelikte kaldığı bu yaklaşımından vazgeçmeli. Türkiye elbette ki ulusal güvenliğini korumaya yönelik tedbirler alacak. Ancak Türkiye ile NATO arasında bir gerilim söz konusu değil. Eğer ülkeler müttefiklik ilişkileri çerçevesinde hareket edecek olursa, diyalog yoluyla çözülemeyecek hiçbir konu olmayacak” dedi.

'MİSİLLEMEYE MİSİLLEME'

Baybatur, ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Heidi Grant'ın, Rusya'dan S-400 satın alması halinde Türkiye'nin F-35 tipi 5. nesil bombardıman uçaklarını edinme ve kullanma imkânlarına yönelik tedbirler alınabileceği açıklamasını şöyle değerlendirdi: “NATO'nun atacağı adımları en yakın zamanda göreceğiz. ABD'nin mutabık kalınan takvime göre F-35'lerin sevkiyatından vazgeçmesinin gündeme geleceğini düşünmüyorum. Eğer gelirse Türkiye, elinde bulunan diğer pek çok alternatifi inceleyecek. AN-TPY-2 radarının kaldırılması, bu alternatiflerden sadece biri.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara