Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

'Batılı sağcı politikacılar IŞİD gibi davranıyor'

BM'den İslam karşıtı ve sağcı söylemleri olan Batılı politikacıların, kullandıkları propaganda yöntemleri bakımından IŞİD ile aynı yolu izledikleri ifade edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-06 10:16:26

'Batılı sağcı politikacılar IŞİD gibi davranıyor'

BM'nin İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin,Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ve İngiltere'deki sağcı parti UKİP'in lideri Nigel Farage gibi Batılı siyasileri "demagoglar" olarak niteledi.

Lahey'deki bir güvenlik konferansında konuşan Hüseyin "Yanlış anlaşılmasın. Irkçı demagogların eylemlerini IŞİD'inkilerle bir tutmuyorum, ama iletişim yöntemleri, yalanları ve meseleleri fazla basitleştirmeleri IŞİD propagandalarındaki yöntemlere benziyor" dedi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Wilders'i de 'bağnazlığı siyasi silah olarak kullanmakla' suçlayan Hüseyin, Avrupa'daki popülist sağcı söylemlerin şiddeti körükleyebileceği uyarısında bulundu ve "nefretle ağırlaşmış bu hava birden büyük bir şiddet ortamına dönüşebilir" diye konuştu.

​Ürdünlü bir diplomat olan Hüseyin "Ben Müslümanım ve ırkçılar için kafa karıştırıcı olacak ama beyazım. Wilders'in yalanları, manipülasyonları ve korku tellallığı yapmasına öfkeliyim" dedi.

Wilders en son, Hollanda'da Mart 2017'de yapılacak genel seçimleri kazanması durumunda ülkedeki cami ve İslam okullarını kapatacağını açıklamıştı. Hollanda'da Mart 2017'de yapılacak genel seçimler öncesi, son kamuoyu yoklamalarında Wilders'in partisi PVV önde görünüyor. Wilders, Hüseyin'in sözlerine "ahmak" diyerek tepki gösterdi ve "Konuşması BM'nin ortadan kaldırılması gerektiğini gösteren bir başka neden" dedi.

Haber Ara