Dolar

32,4897

Euro

34,9122

Altın

2.438,17

Bist

9.716,77

'Batıcı zihniyet Cihada takıldı'

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Öğretmenler Başkanları toplantısı gerçekleşti. Toplantıda eğitim ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-10 15:56:15

'Batıcı zihniyet Cihada takıldı'

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Öğretmenler Başkanları toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıda eğitim ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, eğitim sisteminin ve müfredatın millî ve manevi değerlerimize göre tanzim edilmesi gerektiğini belirtti. Yeni eğitim öğretim yılına her zaman olduğu gibi sorunlarla başladığına dikkat çeken Sürücü, “Her şeyden önce Millî Eğitim sistemimiz batı kültüründen kurtarılamamış, taklitçi bir sistemle yoluna devam etmektedir. Bu sistem bin yıllık köklü geçmişi olan milletimizin değerlerine uymamaktadır. Yenilenen müfredat ve ders kitapları evrensel değerler denilen batıcı değerlerden kurtarılmış değildir” diye eleştirdi.

"CİHAD KELİMESİ İSLAMIN ANLAŞILMASINA ENGEL OLMAKTADIR"

Milli gazete'nin haberine göre, Müfredatta yapılan değişikliğe değinen Sürücü, “Manasını tam bilmedikleri ve öğrenmeye de çalışmadıkları ‘Cihad' kelimesine takılıp gürültü koparanlar doğruyu öğrenme ve anlatma gayretinde değildirler. Sadece kendi siyasi bakışları doğrultusunda gürültü koparmakta ve İslam'ın doğru anlaşılmasına engel olmaktadırlar. Bin üç yüz yıldır Müslüman olan ve İslam'ın bayraktarlığını yapan Müslüman milletin çocuklarına dinlerinin doğru öğretilmesine engel olacak çalışmaların içinde olan herkes bu millete en büyük zulmü yapmış olmaktadır” diye konuştu.

"ZULMÜN ÖNLENMESİ İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ"

Arakan'da çoluk çocuk binlerce Müslümanın katledildiğine dikkat çeken Sürücü, bu züllümün eğitimcileri derin bir hüzne boğduğunu kaydetti. İslam âlemine de seslenen Sürücü, “İslam ülkeleri sadece gıda ve ilaç yardımı yapmakla kalmamalıdır. Bu zulmün önlenmesi için harekete geçmeli, acil eylem planları yapıp uygulamaya koymalıdır. İslam âleminde yöneticiler acilen ciddi adımlar atmalıdır. Görünen o ki, ırkçı İsrail hükümeti gibi ırkçı Myanmar hükümeti de laftan değil, güçten anlıyor. Dünyada İslam Birliği kurulmadan bu zulümler ortadan kalkmayacaktır” ifadesini kullandı.

YETERLİ SAYIDA ÖĞRETMEN ATANMALI

Atanmayı bekleyen 430 bin öğretmenin olduğunun altını çizen Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, “Ülkemizde yılda 20 bin öğretmen atayarak, 15 yılda atanan toplam öğretmen sayısıyla övünmekle bu sorunun aşılamayacağı kesindir. Acilen yeterli sayıda öğretmen ataması yapılmalı ve öğrenciler ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerle değil kadrolu öğretmenlerle eğitim görmelidir” dedi.

Haber Ara