Dolar

32,4910

Euro

34,7468

Altın

2.419,48

Bist

9.685,79

Batı Trakya’da hatim coşkusu

Batı Trakya’nın Kozlukebir Köyünde faaliyet gösteren iki Kur’an kursunda eğitim gören öğrencilerin hatim merasimi coşkulu geçti. 36 öğrenci, Kur'an-ı Kerim'i hatmederek hafız oldu. Öte yandan Gerdeme Köyü’nde düzenlenen mevlide de yüzlerce soydaş katıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-22 19:05:55

Batı Trakya’da hatim coşkusu

foto1_11

foto2_10

foto3_8

foto4_4

Batı Trakya'nın Kozlukebir köyünde faaliyet gösteren iki Kur'an kursunda eğitim gören öğrencilerin velileri tarafından 21 Nisan Pazar günü düzenlenen hatim merasimi coşkulu geçti.
Gümülcine Seçilmiş Müftülüğe'ne bağlı faaliyet gösteren Kozlukebir Camii Kur'an Kursu ve Kozlukebir Mescidi Kur'an Kursu toplam 80 çocuğu ağırlamaktadır. Bunlardan 36'ı Kur'an-ı Kerim'i hatmetmeyi başardı. Öğrencilerden 19'u erkek, 17'si ise kız. Cami kursundan 21 öğrenci, mescit kursundan ise 15 öğrenci merasime katıldı.
Kozlukebir köyünde 3 yılda bir gerçekleştirilen Hatim merasimi bu yıl da düzenlendi. Öğrencilerin velileri öncülüğünde gerçekleştirilen merasim köy camiinde gerçekleşti.
Camide görev yapan Mehmet Haseki ile mescitte görev yapan İbrahim Yusuf hocaların çalıştırdığı öğrenciler merasimde okudukları Kur'an-ı Kerim, ilahiler, şiirler ve dualarla katılımcılardan beğeni topladılar.
Merasim programında Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, anavatan Türkiye'den gelerek etkinliğe katılan Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif konuşma yaptılar.
Hatim merasimine katılıp Kur'an-ı Kerim'i hatmeden öğrencilere Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından belge verildi.
Öğle ezanın okunmasından sonra topluca namaz kılındı. Namazdan sonra da merasime katılan misafirlere yemek ikram ettiler.
Hatim merasimine Rodop farklı köylerinden davetli soydaşlar katıldı. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte gerek eyalet gerekse  belediyeler için başkan adaylığını açıklamış liste başkanları ve listelerde yer alacak aza ve muhtar adayları da katıldılar.

foto5_2

foto6_4

GERDEME KÖYÜ'NDE DÜZENLENEN
MEVLİDE YÜZLERCE SOYDAŞ KATILDI

Öte yandan Kozlukebir Belediyesi'ne bağlı Hemetli bölgesinde Gerdeme köyünde bugün 21 Nisan 2019 Pazar günü geleneksel köy mevlidi düzenlendi. Yukarı mahallede düzenlenen mevlide yüzlerce soydaş katıldı.
Gerdeme halkı, düzenlediği mevlit etkinliği sayesinde yüzlerce insanın balkan bölgesinde bir araya gelmesine vesile olmaktadır. Yüzlerce soydaşı buluşturan gelenek bu yıl da gerçekleştirildi.
Mevlide sadece bölgeden değil ayrıca Rodop ilinin farklı köylerinden de soydaşla katıldı.
Etkinlikte, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü'ne bağlı din görevliler tarafından camide Mevlid-i Şerif, ilahi ve Aşr-ı Şerif okundu sonra da Gümülcine Harmanlık Camii din görevlisi Nihat Kaplan tarafından mevlid duası yapıldı.
Anlamlı etkinlikte Gerdeme halkını yalnız bırakmayan Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, öğle namazı vaktine kadar soydaşlara vaaz verdi. Ezanın okunmasından sonra topluca namaza kılındı.
Geleneksel Gerdeme Mevlidi'ne yüzlerce soydaş katılırken, seçimlerin yaklaşmasıyla çok sayıda aday mevlide katıldı. Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacak DEB Partisi'nden milletvekili adayları, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığına aday isimlerin listesinde listelerinden yer alan eyalet meclis üyesi adayları, Kozlukebir Belediyesi'ne başkan adayı olan Rıdvan, Erdem Hüseyin ve İbrahim Şerif ve listesinden aza ve muhtar adayları katıldılar.

Haber Ara