Dolar

32,5698

Euro

34,9369

Altın

2.425,46

Bist

9.722,09

'Batı teröre yataklık ediyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ile gerginlik sonrası açıklamalarda bulundu. Almanya'yı eleştiren Erdoğan, Merkel yönetiminin PKK karşısında takındığı tavrı eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 10:18:18

'Batı teröre yataklık ediyor'

TIMETURK | HABER MEKREZI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Pakistan yolculuğu öncesi açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

Daha önce sayın Şansölye'ye verdim terörle ilgili dosyalarımızı, 

Dün Dışişleri'nden gelen biri arkadaş 90 dosyanın neticelendiğini söyledi. Fakat biz de onlara söyledik bu 6 dosya meselesi Alman Parlamentosu'nda yapıldığı söylenen dosyalar. Çünkü olayın ne kadar uçta olduğu belli. Kolay değil. Bunca zaman bu işi bu kadar gevşek tutarsanız. Yarın bu gelecektir ve Almanya'yı da vuıracaktır. Sadece Almanya değil, Batı teörre yataklık ediyor.

Bir taraftan PKK'yı terör örgütü ilan edeceksiniz sonra da bu örgüt mensuplarına müsamaha ile bakacak ve ya örtülü , örtüsüz destek vereceksiniz. Aynı benzer şeyleri biz yapsak bize nasıl bakardınız acaba? İşte kendileri geliyorlar. Parlamento binasını gezip görüyorlar. Üzüldüklerini söylüyorlar.

Aynı şeyi söyledik federal meclis bu şekilde bombalansa ne yapardınız. Aynı şekilde Şansölye Merkel'de üzüldüğünü söylüyor.

Kendilerine dün alman istihbarat örgütünün bu terör örgütüne toplanan pararayı çıkardım. Maddi destek aldıklarını çok iyi takip ederler ve legal çalışanların üzerine nasıl gidildiğini çok iyi biliyorum. 

Şimdi bütün bu gerçekler ortadayken gelin dayanışma halinde olalım bu terör örgütüne yardım ve yataklık yapmayın.

Bir de tabi Almanya dşında diğer Avrupa ülkelerinde olanlar var. Tüm bu terör örgütlerine Belçika da olanlar.

Camilerimiz kundaklanIyor Belçika da kimsede duyarlılık söz konusu değil.

Tabi Avrupa parlamentosunda olması ve diplomatların silkülasyonunun en yoğun olduğu ülke.. Çok daha hassas olması laızm. Ne oldu. Daha dün büyük bir terör olayıyla karşı karşıya kaldılar. Biz daha önce de söyledik. 

Haber Ara