Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

Batı Şeria'daki silahlı saldırı

Fetih Hareketi Hazırlık ve Organizasyon Komisyonu Basın Ofisi Başkanı Cakut:'İşlenen tüm işgal suçlarına Filistin'in verdiği tepkilerden İsrail sorumludur'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 13:44:32

Batı Şeria'daki silahlı saldırı
Fetih Hareketi, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli 3 güvenlik görevlisi ile 1 Filistinli eylemcinin öldüğü saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu.

Fetih Hazırlık ve Organizasyon Komisyonu Basın Ofisi Başkanı Munir Cakut, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik suç işlemeye devam etmesi halinde daha fazla şiddetten başka bir şey bulamayacağını belirtti.

Cakut, "İşlenen tüm işgal suçlarına Filistin'in verdiği tepkilerden İsrail sorumludur. İşgalci gücün halkımıza yönelik uygulamaları ve ihlalleri şiddetin devam etme nedenidir." ifadelerini kullandı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde de yazılı açıklamasında, saldırının Filistin halkı ve kutsal değerlerine yönelik işlenen suçlara karşı bir "ceza" niteliğinde olduğunu kaydetti.

İslami Cihad Hareketi ise saldırıyla ilgili Gazze'de gün içinde gösteri düzenleyeceklerini duyurdu. Hareketten yapılan yazılı açıklamada Gazzeliler "izzet ve iftihar" gösterisine katılmaya davet edildi.

İsrail polisi bu sabah yaptığı açıklamada, Har Adar'da (Batı Şeria tarafındaki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi) düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsraillinin öldüğünü, birinin de ağır yaralandığını belirtmişti. Polisin saldırıya karşılık vererek saldırganı etkisiz hale getirdiği ifade edilen açıklamada, saldırganın bir Filistin köyünden olduğu öne sürülmüştü.

İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet (Şabak) yaptığı açıklamada, 37 yaşındaki Nemr Mahmud Ahmed el-Cemel isimli saldırganın evli ve 4 çocuk babası olduğunu, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde çalışma izni bulunduğunu aktarmıştı. İsrail basını ise ölen İsraillilerin polis ve güvenlik görevlisi olduğunu yazmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Haber Ara