Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Batı Şeria'daki Nekbe gösterilerinde olaylar çıktı

Nekbe'nin 68'inci yılı münasebetiyle Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere İsrail askerlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalesi sonucu bir Filistinli başından yaralandı, biri yabancı uyruklu aktivist iki kişi gözaltına alındı. Başından vurulan Filistinlinli hastaneye kaldırıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 17:19:05

Batı Şeria'daki Nekbe gösterilerinde olaylar çıktı

Nekbe'nin (Büyük Felaket) 68'inci yılı münasebetiyle Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde "Dönüşün Yürüyüşleri" adı altında düzenlenen gösterilere çok sayıda Filistinlinin yanı sıra yabancı uyruklu aktivistler de katıldı. Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarının protesto edildiği gösterileri İsrail askerleri, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Filistin Halk Direniş Komiteleri tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nablus kentinin batısındaki Kafr Kadum beldesinde yapılan gösteride bir Filistinli, İsrail askerlerinin attığı plastik merminin başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralı Filistinlinin Nablus'taki Rafidya Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Ramallah'ın batısındaki Bilin köyünde ise gösteriye katılan Filistin Halk Direniş Komiteleri Bilin Koordinatörü Abdullah Ebu Rahme ile yabancı uyruklu bir aktivistin İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve zorunlu göçe tabi tutulmaları nedeniyle her yıl 15 Mayıs'ı Nekbe olarak anıyor.

Haber Ara