Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Batı Şeria'da İsrail saldırısı: 12 yaralı

İsrail işgal rejiminin Filistin'de uyguladığı şiddet politikası hız kesmiyor. Batı Şeria'da İsrail askerlerinin Filistinlilere saldırması sonucu 12 Filistinli yaralandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-16 03:37:24

Batı Şeria'da İsrail saldırısı: 12 yaralı

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde Filistinlilere müdahalesi sonucu çıkan olaylarda 12 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre Batı Şeria'nın Bira, Beytüllahim ve Kalkilya kentlerinde İsrailaskerlerince eylemcilere müdahalede bulunuldu. 

Kalkilya'nın Nakkar semtinde İsrail askerlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ettiği eylemciler taş atarak karşılık verdi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri çıkan olaylarda 4 kişinin gerçek, 8 kişinin de plastik mermi ile yaralandığını, onlarca kişinin de göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin, Ağustos'ta Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik nedeniyle Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgeleri İsrail askerleri ve Filistinliler arasında yaşanan arbedelere tanık oluyor. Yaşanan olaylarda ekim ayının başından bu yana 70'ten fazla Filistinli öldürüldü, 10 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara