Dolar

32,4724

Euro

34,8222

Altın

2.477,91

Bist

9.530,47

Batı Şeria'da Filistinlilere ait tarım arazileri yakıldı

Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'da Filistinlilere ait tarım arazilerini ateşe verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 14:35:59

Batı Şeria'da Filistinlilere ait tarım arazileri yakıldı

AA'nın haberine göre, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu paramiliter bir grubun , Filistinlilere ait 5 dönüm tarım arazisini yaktığı bildirildi.

Burin Köy Meclisi Başkanı Raid en-Neccar, bir grup paramiliter (yarı askeri) Yahudi yerleşimcinin Nablus kentinin güneyinde yer alan Burin köyündeki tarım arazilerinde birkaç lastiği ateşe verdiğini belirtti.

Neccar, İsrail askerlerinin köy sakinlerini engellemesi sebebiyle, yangının büyüdüğünü ve 5 dönüm arazinin kül olduğunu aktardı.

Yahudi yerleşimciler, zaman zaman İsrail sınırına yakın köy ve kasabalarda Filistinlilere ait tarım arazilerine saldırılarda bulunuyor, paramiliter gruplar halinde gezerek Filistinli sivillere ve mülklerine yönelik şiddet eylemleri düzenliyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek, İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin, silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında gerginliğe neden oluyor.

Yerleşimci militanlar zaman zaman Müslüman ve Hristiyanlara ait ibadethane ve kabristanlara da saldırılar düzenliyor.

İsrail, Batı Şeria'yı "Yahuda ve Samarya" şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. İsrail İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklamanın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.

Haber Ara