Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

'Batı'nın Türkiye'ye kurduğu kumpasların sonu gelecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:- 'Vakit, demokrasiyi daha da yükseltmenin vaktidir. Vakit, hukukun üstünlüğünü zirveye taşıma vaktidir. Vakit, hedeflerimize 2023, 2053 ve 2071'e erişme vaktidir. Vakit, kendi uçağımızı, arabamızı yapma vaktidir'- '24 Haziran'da saat 17.00'de sandıklar açıldıktan sonra Amerika'nın da Avrupa'nın da Batı'nın da Türkiye'ye kurduğu kumpasların sonu gelecek. Hi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-28 14:27:02

'Batı'nın Türkiye'ye kurduğu kumpasların sonu gelecek'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, demokrasiyi yükseltme, hukukun üstünlüğünü zirveye taşıma ve hedeflere ulaşma vaktinin geldiğini belirterek, "24 Haziran'da saat 17.00'de sandıklar açıldıktan sonra Amerika'nın da Avrupa'nın da Batı'nın da Türkiye'ye kurduğu kumpasların sonu gelecek. Hiç endişe etmeyin." dedi.

Soylu, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İlçe Başkanı Harun Huş ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Soylu, yetkilerle bir süre görüştükten sonra konferans salonunda toplanan partililere hitap etti.

Bakan Soylu, 24 Haziran'ın Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçilmesinin ötesinde kritik öneme haiz olduğunu söyledi.

Türkiye'de her seçim gibi 24 Haziran'ın da kritik olduğunu aktaran Soylu, "Her seçim, Türkiye'nin büyümesini bir kademe daha artıran bir anlayışın adıdır. O kadar sıkıntıdan geçtik. Bir taraftan Gezi Olayları, bir taraftan 6-7 Ekim, bir taraftan 17/25 hadiseleri ve diğer taraftan karşı karşıya kaldığımız 15 Temmuz darbe girişimi. Bunlara rağmen Türkiye ayaktadır. 2017'de yüzde 7,5 büyüyen bir Türkiye ile karşı karşıyayız." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin her türlü saldırıya rağmen kendini yenileyerek ayakta kalabilme direncini sürekli göstermesinin en önemli nedeninin demokrasisi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ayakta kalmamızın en önemli sebebinden birisi; sandıktan aldığımız oydur, milletin verdiği destektir, milletin ortaya koyduğu mücadeledir. Millete uygulanan baskılara rağmen, vatandaşımızın özgür idaresiyle doğrunun, hakkın, hakikatin, adaletin, hizmetin ve de bütün bu anlayışı gerçekleştiren iradenin peşinden gitmesidir. Onu tasdik etmesi ve beraber yürümesidir. Onun için bu seçim elbetteki önemli bir sürecin adıdır."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, güçlü bir yürütmenin yanı sıra güçlü bir yasamayı beraberinde de güçlü bir ülkenin oluşmasını sağlayacağını belirten Soylu, halkın hiç geri atmadan kendisine hizmet eden siyasi anlayışı desteklediğini kaydetti.

- "Elimizi dokunmadığımız kimse kalmamalı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzde 26 gün var. Bugüne kadar nasıl geri adım atmadıysanız, bugünden sonra da en fazlasını, en sevgi dolusunu, en verimlisini hep beraber yapmak zorundayız. Elimizi dokunmadığımız kimse kalmamalı. Herkesin, yakınlarından başlayarak herkese, her noktayı anlatmamız lazım. Bu seçim başka bir seçimdir. Neler olduğunu, kimlerin bir araya geldiğini, ne tür ittifaklar içinde olduklarını Türkiye bir tablo olarak görmektedir. Hiç endişe etmeyin. Gelecek Türkiye'nindir. Bu seçimden de milletimizin ortaya koyduğu iradeyle zaferle çıkacağız.

Vakit demokrasiyi daha da yükseltmenin vaktidir. Vakit hukukun üstünlüğünü zirveye taşıma vaktidir. Vakit, hedeflerimize 2023, 2053 ve 2071'e erişme vaktidir. Vakit, kendi uçağımızı, arabamızı yapma vaktidir. Bilesiniz 24 Haziran'da saat 17.00'de sandıklar açıldıktan sonra Amerika'nın da Avrupa'nın da Batı'nın da Türkiye'ye kurduğu kumpasların sonu gelecek. Hiç endişe etmeyin. Onun için bu konuda şunu her yerde paylaşmanızı isterim. Türkiye, 2002 dolarlık ülke değil. Türkiye bugün kişi başına 11 bin dolar düşen bir ülkedir."

Bakan Soylu, Türkiye'nin Suriye politikasının doğruluğunu, "Yan yana yaşayan komşunun birinde yangın çıktığı zaman perdenizi mi kapatırsınız, aman dilediği zaman sırtınızı mı dönersiniz? Bir tecavüz oldu, oradaki çocukları öldürdükleri zaman Tayyip Erdoğan ne yapsaydı? Kapıları kapatın ve 'Bunları almayın mı deseydi?" sorularını sorarak anlattı.

24 Haziran akşamında Türkiye'de yepyeni bir anlayışın olacağına inandığını söyleyen Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"25 Haziran sabahı mutlu, aydınlık ve güzel bir şafakla 21. asırda etrafımızdaki coğrafyaya ve dünyaya hep birlikte Anadolu kucaklamasını hep birlikte göstereceğiz. Bu partinin ve ülkenin en çok çalışan insanı Cumhurbaşkanı'mızdır. Benim sizden istediğim bu seçimde en az Recep Tayyip Erdoğan kadar çalışacaksınız. Etrafımızda bize kurulan o oyunları elinizin tersiyle itme sorumluluğuyla çalışacaksınız. Bu ülke 21. asrın başından beri makus talihini yenmektedir. Şimdi makus talihini yenen ve geleceğe umutla bakan bir Türkiye'yi kucaklayacağız."

Konuşmanın ardından Beyoğlu İlçe Başkanlığı'ndan ayrılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakındaki bir camide ibadet etti ve bir vatandaşın cenaze namazına katıldı. Soylu, daha sonra esnafı ziyaret ederek Kasımpaşa Meydanı'na geçti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara