Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

'Batı bizi dikkate almadan bir hesap yapmasın'

Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Katar'a asker göndermesiyle ilgili 'Batı bizi dikkate almadan bir hesap yapmasın' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-22 23:55:29

'Batı bizi dikkate almadan bir hesap yapmasın'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere öğle saatlerinde Ankara'dan havayolu ile Tokat'a geldi.

Havaalanında Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat milletvekilleri Coşkun Çakır ve Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve il protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, ilk olarak Tokat Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Eroğlu burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun Türkiye'nin Katar'a asker göndermesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Bakan Eroğlu şu şekilde cevap verdi:

"Oralar bizim gönül coğrafyamız. Orada bütün ülkeler var mı? Orta doğuda Rusya'sı var. Amerika'sı var. İngiliz'i, Fransızı, Almanı var. Neredeyse bütün ülkeler var. Bizim askerin oraya gitmesi gerekiyordu. Çünkü Katar ile bir oyun oynanıyordu. Türkiyenin de dahil olduğu bir oyun planlanıyordu. Bunu engellemek için Türkiye Katar'a gitti. Ve bizde orada varız. Onun için o maksatla gittik. Batı bizi dikkate almadan bir hesap yapmasın dedi."

Bakan Eroğlu, valilik ziyareti sonrasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Danişmendliler Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılış törenine katılmak üzere Niksar ilçesine hareket etti. Bakan Eroğlu'na ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin de eşlik etti.

 

Haber Ara