Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

'Baştepe'yi karargah yapacaklarmış!

15 Temmuz darbe girişiminde darbeci askerler eğer Baştepe'yi ele geçirebilselerdi, burayı karargah yapacakları öne sürüldü...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 08:42:08

'Baştepe'yi karargah yapacaklarmış!

15 Temmuz akşamı seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümete yönelik darbe girişiminin ardından birçok ayrıntı ortaya çıktı. Star Gazetesi'nden Saadet Oruç, darbeci askerlerin Baştepe'deki Cumhurbaşkanlık Külliyesi'ni ele geçirmeleri durumunda karargah olarak kullanacaklarını yazdı. Oruç, "Helikopterler indirme yapmaya çalışıyor ancak Külliye'den açılan ağır ateşle helikopterler inme fırsatı bulamadan uzaklaşıyor. Helikopterler iki kez yelteniyor darbeciler iniş yapmaya. Kahramanca Külliye'yi savunan koruma ekibi, sivil personel, kriz merkezinden yöneten Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, Ramazan Bal ve ismini sayamadığım Cumhurbaşkanlığı ekibi orada Külliye'ye kalkan oluyorlar" dedi.

Saadet Oruç'un "15 Temmuz gecesi Külliye'de tanklar ve helikopterlere nasıl direnildi?" başlıklı yazısı şöyle: 

15 Temmuz gecesi, Türkiye tarihinin en karanlık gecesini yaşadı. Her saniyesinde, her köşede farklı bir kahramanlık destanı yazıldı o gece. Ana hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım idi. Suikast timleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek üzere yola çıkarken, bir milletin geleceğine kastetme planının başarıya ulaşması için her türlü adi plan uygulanmak üzereydi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni basıp karargah olarak kullanmak isteyen darbeciler altı tank ile Külliye'ye yöneliyor. Bir taraftan da helikopterlerle Külliye'ye indirme planlanıyor.

Külliye yakınlarında bulunan Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanı Ramazan Bal ve ekibi darbe girişimini haber alır almaz telefon trafiği başlıyor. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, heyecanla kendisini arayan Ramazan Bal'a sakin olmasını söyleyerek süreci yönetmeye çalışıyor. Ardından Kasırga da darbeciler tarafından rehin alınarak Akıncı Üssü'ne götürülüyor. Külliye'deki koruma ekibi tarafından ilk olarak içeride bulunan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı personeli etkisiz hale getiriliyor ve Külliye'de bulunan Muhafız Alayı'na ait silah deposuna el konuyor.

Bu şekilde içeriden saldırı ihtimali ortadan kaldırılıyor.

Anında bütün personel göreve çağrılıyor, hızlı trenden inip gelen, ailesinin yanındaki tatilden dönen... Koruma ekibi alarma geçerek, Külliye'ye koşuyor. Cumhurbaşkanı'nın en yakınındaki isim Koruma Daire Başkan'ı Muhsin Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Marmaris'ten bir an önce güvenle çıkarma çabasında.

Külliye'ye dönelim. Külliye'de Muhafız Alayı birimleri etkisiz hale getiriliyor.

Kapının önünde toplanan halk, altı tankla Külliye'yi basmaya gelen darbecilere engel oluyor. Tankların bir kısmı kaçarken, bir kısmının içindeki darbeciler halk tarafından derdest ediliyor. Bir yüzbaşının üzerindeki telefondan 2 binden fazla darbecinin isminin yer aldığı bir Whatsapp grubu ortaya çıkarılıyor ve operasyon bu bilgi de eklenerek devam ediyor.

Helikopterler indirme yapmaya çalışıyor ancak Külliye'den açılan ağır ateşle helikopterler inme fırsatı bulamadan uzaklaşıyor.

Helikopterler iki kez yelteniyor darbeciler iniş yapmaya. Kahramanca Külliye'yi savunan koruma ekibi, sivil personel, kriz merkezinden yöneten Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, Ramazan Bal ve ismini sayamadığım Cumhurbaşkanlığı ekibi orada Külliye'ye kalkan oluyorlar.

Külliye'yi ele geçiremeyen darbeci katiller halka bomba yağdırarak geri çekiliyor.

Bütün bunlar olurken Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem ekibi bir an bile makam katını bırakmadan, olası bir baskın durumunda atılacak adımlara hazır bir şekilde bomba ve silah sesleri arasında sabaha kadar ayakta çalışmaya devam ediyor.

15 Temmuz gecesi... Daha çok konuşacağız. Bir daha bu kadar kara bir gece yaşamamak için önlemlerimizi almak için aynı zamanda.  

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara