Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Başsavcılık: Panzeri kullanan polis sarhoş değildi

Panzer faciası sonucu 2 çocuk hayatını kaybetmişti. Konu ile ilgili devam eden 'Polis alkollü müydü?' tartışmasını başsavcılık da yalanladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-10 14:15:39

Başsavcılık: Panzeri kullanan polis sarhoş değildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Polis panzeri, Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir eve 4 Mayıs akşamı duvarını yıkarak girmiş, yatakta uyuyan yedi yaşındaki Muhammet Yıldırım ve altı yaşındaki Furkan Yıldırım isimli kardeşlerin ölümüne neden olmuştu.

Hakkında 'alkollüydü' iddiaları bulunan panzer şoförü geçtiğimiz gün tutuklanmıştı. Şırnak Valiliğinin ardından Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı da, adli makamlarca soruşturma başlatıldığını belirterek, polisin alkollü olduğu iddiasını yalanladı.

"POLİS EVE KASTEN GİRMİŞ GİBİ YANSITILIYOR"

Olayın basın yayın organı ve siyasiler tarafından çarpıtıldığını iddia eden savcılık, bazı haberlerde 'şüpheli polis memurunun alkollü olduğu, kasıtlı olarak eve girip çocukların ölümüne sebep verdiği' ifadelerinin bulunduğunu söyledi.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Şüpheli polis memurundan alınan kan örneğinde alkole rastlanmadığı tespit edilirken, ilk bilgilere göre aracın fren mekanizmasında bir arızadan dolayı kazanın meydana gelmiş olabileceği değerlendiriliyor. 23 Eylül 2014 tarihinde aynı vatandaşın evine sivil bir aracın çarpmış, 2014 tarihli söz konusu kazada herhangi bir şikayet olmadığı, soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığı görülmüştür. Bu kazada şüpheli araç sürücüsü, kazada, aracın freninin tutmadığını iddia etti. Polis memuru tutuklanmış olup, kazanın oluş nedeni ve kişilere atfedilebilecek kusurun tespiti açısından teknik bilirkişi heyetinin hızlı bir şekilde oluşturulacağı ve soruşturmanın titizlikle takip edileceği kamuoyuna önemle duyurulur."

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara