Dolar

32,5984

Euro

34,7848

Altın

2.493,99

Bist

9.524,59

Başsavcı İngiltere'nin önde gelen İslam düşmanına hakaret davası açacak

İngiltere’nin aşırı sağcı İslamafobisti hakaret davalarıyla karşı karşıya.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-08 10:08:18

Başsavcı İngiltere'nin önde gelen İslam düşmanına hakaret davası açacak

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

İngiltere Başsavcısı İngiltere'de en ihtilaflı İslam karşıtı figür olarak bilinen Tommy Robinson'a yönelik suçlamaların berataraf edilmesine rağmen hakaret davalarıyla yüzleşmesi gerektiğni ifade etti.

Başsavcı Geoffrey Cox, asıl adı Stephen Yaxley-Lennon olan Robinson'un İngiltere Yüksek Mahkemesi'ne sevk edilmesinde kamu yararı gördüğünü dile getirdi.

Robinson konusunda hükümetten ve onun konumundan bağımsız olakrak hareket ettiğini dile getiren Cox, “Davanın ayrıntılarını dikkatle inceledikten sonra Stephen Yaxley-Lennon'a yeni hakaret davaları açılması için kuvvetli nedenler olduğu hükmüne vardım” dedi.

Robinson geçtiğimiz yıllarda Müslümanlara karşı sayısız gösteri ve kampanya gerçekleştirdi. Son olarak geçtiğimiz yıl Londra mahkemesi önünde bir protestoyu canlı yayınlaması nedeniyle tutuklandı.

Ülkesinde ünlü bir İslamafobist olan Stephen Yaxley-Lennon hem kendi ülkesinde hem de Amerika'da bazı politikacılarla kurduğu yakın ilişkilerin avantajlarını yaşıyor. Sonrasında mahkemece serbest bırakılan Lennon hakkında Başsavcının davanın sürmesine karar verip veremeyeceği belirtildi.

Öte yandan Cox, Robinson ve işbirlikçilerini dava süreci devam ederken konuşmaktan alıkoydu ve kendisine verilen ilk cezadan hmen sonra temyize başvuran Robinson, İngiltere'nin aşırı sağcı partisi UKIP'te kendisine danışmanlık görevi edindi. Bu hareket ise partililer tarafından tepkiyle karşılanırken partinin kurucusu Nigel Farage atamanın ardından istifa etti.

Kaynak: presstv.com

 

Haber Ara