Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bass: Derin rahatsızlık duyuyorum

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Bass, 'Zaman'ın haber yapım sürecine kayyum tarafından müdahale edilmesinden 'derin rahatsızlık duyduğunu' söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-05 23:46:51

Bass: Derin rahatsızlık duyuyorum

Al Jazeera'de yer alan habere göre: ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Bass, 'Zaman'ın haber yapım sürecine kayyum tarafından müdahale ettiğine dair haberlerden derin rahatsızlık duyduğunu' söyledi; "Protestoculara biber gazı ve plastik mermi kullanıldığına dair haberleri de endişeyle izliyorum" dedi.

ABD'nin Türkiye Büyükselçisi John Bass, Zaman gazetesine kayyum atanması ve sürece tepki gösterenlere yönelik polis müdahalesine dair elçiliğin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bass, "Zaman gazetesinin haber yapım sürecine kayyum tarafından müdahale edildiğine dair haberlerden derin rahatsızlık duyuyorum" yazdı.

"Devir işlemini protesto edenlere karşı biber gazı ve plastik mermi kullanıldığına dair haberleri de endişeyle izliyorum" diyen Büyükelçi, "Eveti hukuki sürece saygı duyulmalıdır. Ancak, özgür bir basın ve hukuka uygun yargılamanın önemine de saygı duyulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara