Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Başpehlivan Okulu'ya baba ocağında coşkulu karşılama

Orhan Okulu, üstü açık otobüsten Kumlucalıları selamladı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-20 23:13:31

Başpehlivan Okulu'ya baba ocağında coşkulu karşılama
" 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, baba ocağı Kumluca ilçesinde coşkuyla karşılandı.

Okulu, ilçe girişinde davul ve zurna ile karşılandı. Üstü açık otobüse binerek vatandaşları selamlayan Okulu için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Okulu, tören alanında yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü topraklara altın kemer kazınmış bir başpehlivan olarak dönmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Okulu, Kumlucalılara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Törene katılan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ise, Kırkpınar'da başpehlivan olan sporcuların da devlet sporcusu unvanı verilmesi için mecliste teklifte bulunacağını belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven ise Kumluca'da ata sporuna vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini ve buna bağlı olarak da ilçeden önemli güreşçiler çıktığını kaydetti.

Okulu'nun Kumluca'nın evladı olduğuna işaret eden Göven, "Orhan Okulu elde ettiği başarılarla bizi gururlandırıyor. İnşallah altın kemeri daimi olarak Antalya'ya getirir." dedi.

Törende, Okulu'ya altın hediye edildi.


Haber Ara