Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Başörtüsünü çıkarmayan öğrenci sınavdan atıldı

Kanada’nın Montreal kentindeki bir kolejin öğretmeni, inancı gereği başörtüsünü çıkarmayı reddeden Müslüman öğrencisini sınavdan attı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-05 14:13:37

Başörtüsünü çıkarmayan öğrenci sınavdan atıldı

Yeni Akit'in haberine göre; Kanada'nın Montreal kentinde bir kolejde okuyan başörtülü Müslüman bir öğrenci, öğretmeninin başını açması isteğini inancı gereği reddedince sınavdan atıldı.

Montreal'deki College de Maisonneuve isimli okulda meydana gelen olayın duyulması üzerine bir açıklama yapan Okul Sözcüsü Line Legare, ''Olay, biyoloji öğretmenimizin, eğitim yılı başlangıcında duyurduğu ve sınavlar sırasında öğrencilerin şapka, uzun saç ya da örtü ile kulaklarını kapatamayacağına ilişkin kuralın ihlali nedeniyle yaşandı. Öğretmenimiz bu kuralı, öğrencilerin sınavda kulaklık kullanarak kopya çekme ihtimaline karşı koymuştu.'' dedi.

Legare, adı açıklanmayan Müslüman kız öğrencinin, başörtüsünü inancı gereği çıkaramayacağını söylemesi üzerine öğretmenin kendisini sınavdan çıkarttığını kaydetti. Olayın, öğretmen için de rahatsız edici olduğunu belirten Legare, öğrencinin başka bir tarihte sınava girmesi için öğretmenle görüşmesinin devam ettiğini söyledi.

Mağdur öğrencinin olayla ilgili resmi şikayette bulunmadığını aktaran Legare, söz konusu olayın bir daha tekrarlanmaması için okul tarafından çalışma yapıldığını ifade etti.

Öte yandan; Quebec Eyalet Başbakanı Philippe Couillard da olayla ilgili yaptığı açıklamada, olayın, öğretmenin inisiyatifinde uygulandığını belirterek, "Sorunun başladığı yerde çözülmesine sevindim. Hali hazırda üzerinde çalışma yaptığımız ve yakın zamanda parlementoya taşınacak olan bir yasa tasarısı, bu tür konuları daha detaylı bir şekilde tartışılmasına imkan sağlayacak." diye konuştu.

Haber Ara