Dolar

32,5875

Euro

34,8134

Altın

2.506,97

Bist

9.693,46

Başörtülülere saldırıya Kılıçdaroğlu’ndan tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaköy’de başörtülü iki genç kızın Semahat Yolcu isimli kadın tarafından saldırıya uğramasına tepki gösterdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-18 09:31:18

Başörtülülere saldırıya Kılıçdaroğlu’ndan tepki

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde "Başörtülülere saldırıya Kılıçdaroğlu'ndan tepki" başlıklı bir yazı yayınladı.

Selvi, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu olayı konuştum" diyerek, Kılıçdaroğlu'nun Karaköy'de yaşanan olaya ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

İşte yazının ilgili bölümü:

Son yerel seçimlerde muhafazakâr kesimlerle barışmaya çalışan, onlardan oy almayı başarmış bir CHP gerçeği de önümüzde duruyor. O nedenle İstanbul'daki çirkin olay üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradım. Başörtülülere yapılan saldırı karşısında rahatsızdı. Hatta tepkiliydi. CHP Lideri çok net konuştu.

Bu saldırılar asla kabul edilemez. Başörtülü bir kadına, başörtülü bir kızımıza başörtüsü taktı diye yapılan saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Ayrıca toplumun tüm kesimlerinin bu ve benzer saldırıları şiddetle kınaması, lanetlemesi lazım. Bu türden saldırıları yapanların provokatör olduğu kanısındayım. Toplumu germe, ayrıştırma, toplumu kutuplaştırma gibi bir görev üstlendiklerini düşünüyorum. Toplumun her kesiminin de siyasi görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun bu tür olaylara en sert tepkiyi vermesi gerekir. Öte yandan şunu da belirtmeliyim ki kadınlara yönelik her türlü saldırıya ve her türlü şiddete karşı, çocuklarımıza yönelik her türlü saldırıya ve şiddete karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeli, bu konuda toplumsal bir dayanışma göstermeliyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu'na “Saldırıya maruz kalan başörtülüleri aramayı düşünüyor musunuz?” diye sordum. “Arayacağım tabii” diye karşılık verdi.

Aradığımda da size aktardığım düşüncelerimi kendilerine aktaracağım. Morallerini bozmamalarını isteyeceğim. Bu tür olaylara karşı hepimizin ortak tepki vermesi gerektiğini söyleyeceğim. Türkiye başörtüsü sorununu uzun süre gündemde tuttu. Bu dönem Türkiye'nin enerjisini kaybettiği yıllardır. Türkiye bu sorunlarını aştı. Şimdi Türkiye'nin önünde daha ciddi sorunlar var, bu sorunları aşması gerekir. Ve bu sorunları da hep birlikte aşacağız” diye konuştu.

 

Haber Ara