Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Basketbolda maçın ardından

TOFAŞ Başantrenörü Ene:- 'Rakibimizin skorer oyuncularını iyi durdurduk'- Anadolu Efes Başantrenörü Perasovic:- 'Maçın anahtarı yaptığımız top kayıpları'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-19 20:48:29

Basketbolda maçın ardından
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasında Anadolu Efes'i 80-68 mağlup eden TOFAŞ'ın başantrenörü Orhun Ene, rakiplerinin skorer oyuncularını durdurarak maçı kazandıklarını söyledi.

Ene, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kısa oyuncularından ribaund anlamında çok iyi katkı aldıklarını dile getirdi.

Maçın genelinde iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Ene, şöyle konuştu:

"Rakibimizin skorer oyuncularını iyi durdurduk. Hücumda, biraz daha o sertliğe karşı oyun içerisinde kalabilseydik, bazı bölümlerde yakalanmayacaktık. Oyuncularım gösterdikleri şevk ve arzuyla kazanan takım görüntüsünü ortaya koyuyorlar. Kendi ritmimize döndük. Ligi ve Avrupa maçlarını birlikte oynamak önemli. ULEB Avrupa Kupası'nda en az 1 veya 2 galibiyete ihtiyacımız var. 'Bu maçı kazanırız' diye rahat edebileceğimiz bir maç yok. Basketbolu yaşamamız lazım. Bunlar iyi günlerimiz, her takımın kötü günleri de olacak. Bize destek olan seyircilerimizin bu birlikteliğiyle üst seviyede tuttuk takımı."


- Anadolu Efes cephesi


Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, TOFAŞ'ı galibiyetten dolayı kutladı.

TOFAŞ'ın iyi defans yaptığını aktaran Perasovic, şu değerlendirmede bulundu:

"Çok top kayıpları yaptık. TOFAŞ, maça çok iyi defans yaparak devam etti ve biz ikinci periyotu çok kötü oynadık. Şutörlerimiz çok düşük yüzdeyle oynadı. Üçüncü periyotta iyiydik ama güçlü bir takıma karşı oynadığınızda bu oyunu sürdürmek her zaman mümkün olmuyor. Maçın anahtarı yaptığımız top kayıpları. Top kayıplarından sonra pozisyon buldular." dedi.

Haber Ara