Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Başkentte kültür sanat

Başkentte kültür sanat

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 12:40:44

Başkentte kültür sanat
Broadway tarihinin en uzun süre gösterimde kalan ilk 10 eseri arasında yer alan "Güzel ve Çirkin", dünya turnesi kapsamında geldiği Ankara'da bugün ilk kez sanatseverlerle buluşacak. Güzel ve Çirkin yarın, 28 ve 29 Kasım'da da sahnede olacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Yeni Türkü yarın akşam, Yaşar 28 Kasım'da, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici 2 Aralık'ta Jolly Joker Ankara'da, Zakkum grubu bu akşam IF Performance Hall'de, Birsen Tezer bu akşam, Hüsnü Arkan yarın Ankara Hayal Kahvesi'nde, Türkiye'de rock müzik tarihinin en önemli gruplarından olan Moğollar 1 Aralık'ta ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda konser verecek.

"Ankara Nordik Müzik Festivali" kapsamında İskandinav müziğinin serin esintileri başkentlilerle buluşacak. Altus Kültür-Sanat tarafından 27-28-29 Kasım günlerinde MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek festivalde, müzik toplulukları sahne alacak.

Ankara Caz Derneği'nce bu yıl 19'uncusu 27 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek "Uluslararası Ankara Caz Festivali"nde Ece Göksu yarın, Kürşat Başar 29 Kasım'da cazseverlerle bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) bu akşam ve yarın şef Rengim Gökmen'in yönetiminde, Miroslav Kultişev'in solistliği eşliğinde CSO'da konser verecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası ise şef Christoph Poppen ve kemanda Demirhan Gökbudak eşliğinde 28 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak.

- Dünyaca ünlü şov ilk kez başkentlilerle buluşacak

13 yıl boyunca sahnelenen, Broadway'in en uzun süre gösterimde kalan ve en yüksek hasılatlı gösterileri arasında ilk 10'da yer alan "Güzel ve Çirkin", 26-29 Kasım günleri arasında Ankara'da sahnelenecek.

Büyük beğeni toplayan müzikal, dev prodüksiyonu, setleri, etkileyici kostümleri ve usta kadrosuyla başkentlilerin karşısına, ATO Kongre Merkezi'nde büyük bir şovla çıkacak. İngilizce prodüksiyonuyla sahnelenecek müzikal, Ankara'ya gelen ilk Disney Broadway oyunu olma özelliği taşıyor.

Asya ve Ortadoğu'da birçok ülkeyi kapsayan dünya turnesi çerçevesinde ilk kez Ankara'ya gelecek müzikalin yönetmenliğini Rob Roth, koreografisini Matt West, kostüm tasarımını Ann Hould-Ward, aydınlatma tasarımını Natasha Katz, sahne tasarımını Stanley Meyer, ses tasarımını John Petrafesa ve müzik süpervizörlüğünü Michael Kosarin üstleniyor.

Dünyada 22 ülkede sahnelenen müzikali, bugüne kadar 35 milyon kişi seyretti. Müzikal 8 dile çevrildi.

- Bale ve opera

19. yüzyılın en önemli bale yapıtı olarak kabul edilen ve sahnelendiği ilk günden günümüze bale tarihinin en sevilen eserlerinden olan "Coppelia", bu akşam ve 28 Kasım'da Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin karşısına çıkacak. Eser, Macar koreograf Gyula Harangozo tarafından sahneye konuluyor.

Coppalia, nişanlısı Franz'ın gizemli bir evin balkonundaki güzel kız Coppelia'ya ilgisini kıskanan Swanilda'nın eve gizlice girerek Coppelia'nın aslında bir oyuncak olduğunu keşfetmesi ve nişanlısına unutamayacağı bir ders verme konusunda karar almasını konu alıyor.

Sahnelendiği ilk günden beri kapalı gişe oynayan, enerjik, romantik ve eğlenceli yapısıyla izleyicilerden ve eleştirmenlerden tam not alan "Yarasa" operası 29 Kasım'da Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Vals müziğin kralı olarak kabul edilen dünyaca ünlü Avusturyalı besteci Johann Strauss'un başyapıtlarından olan eser, hem müzikal hem de metin zenginliği açısından türünün en yetkin örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Rejisörlüğünü Murat Atak'ın yaptığı eserin temsilinde Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestrasını şef Sunay Muratov yönetecek.

Müzikli çocuk oyunu "Kalp Korosu" 29 Kasım'da Leyla Gencer Sahnesi'nde, "Kanlı Nigar" müzikali ise 1 Aralık'ta, Bestesi Selman Ada'ya, librettosu Tarık Günersel'e ait "Ali Baba&40" operası Mehmet Balkan rejisiyle 2 Aralık'ta Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

- Tiyatro

Türkiye'nin en uzun soluklu tiyatro festivallerinden olan ve 20 Kasım'da başlayan "20. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali" 30 Kasım'a kadar devam edecek.

Chris Alexander ve Hille Darjes'in yazdığı, Yücel Erten'in çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Shakespeare Zorda" bu akşam yarın, 28, 29 Kasım ile 1-2 Aralık'ta Akün Sahnesi'nde; Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" bu akşam, yarın, 28 ve 29 Kasım'da, Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar" 1 ve 2 Aralık'ta Altındağ Sahnesi'nde; Antov Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği, Erhan Gökgücü'nün rejisörlüğünü yaptığı "Vanya Dayı" yarın, 29 Kasım, 1 ve 2 Aralık'ta Büyük Tiyatro'da; Haldun Taner'in yazdığı, Ali Düşenkalkar'ın yönettiği "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" bu akşam, yarın, 28 ve 29 Kasım'da, Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Yeşilçam" 1 ve 2 Aralık'ta Küçük Tiyatro'da sahnelenecek. Anton Çehov'un yazdığı, Yılmaz Gruda'nın çevirdiği ve Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" bu akşam, yarın ve 28 Kasım'da, Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın yönettiği "Hüzzam" 1 Aralık'ta Oda Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" yarın ve 29 Kasım'da, Sönmez Atasoy'un yazdığı, Mustafa Kurt'un rejisörlüğünü yaptığı "Bizim Yunus" 1 Aralık'ta Stüdyo Sahnesi'nde; Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" 1 ve 2 Aralık'ta Tatbikat Sahnesi'nde; Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" bu akşam, yarın ve 28 Kasım'da Ziraat Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Federico Garcia Lorca'nın yazdığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği ve Ayşe Emel Mesci'nin rejisörlüğünü yaptığı "Bernarda Albanın Evi" bu akşam ve 28 Kasım'da, Sevim Ak'ın yazdığı, Servet Aybar'ın oyunlaştırdığı "Horoz Adam ve Korsan" 29 Kasım'da, Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" 2 Aralık'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde sanatseverler için sahnede olacak.

Haber Ara