Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

Başkentte İsrail ve ABD protestosu

Hacı Bayram Camisi'nde cuma namazının ardından şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-18 15:19:46

Başkentte İsrail ve ABD protestosu
İsrail askerlerinin, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere yönelik saldırıları başkentte protesto edildi, şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hacı Bayram Camisi'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen Özgür-Der üyeleri, "Yaşasın Filistin İslami Direnişimiz" yazılı pankart açarak İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.

İsrail askerlerinin saldırısında şehit olan Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından grup adına basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, ABD'de kabine ve başkan değişse de siyonist politikaların değişmeyeceği belirtilerek "Siyonizme bir başkent arıyorlarsa orası Kudüs değil Washington'dur." değerlendirmesinde bulunuldu.

Siyonistlerin saldırılarını sürdürürken sadece ABD'ye değil bölünmüş, parçalanmış İslam dünyasındaki işbirlikçi liderlere güvendiği belirtilen açıklamada, "Siyonistler, ümmetin umursamaz sessizliğine güveniyor, sosyal medya mücahitliğimize güveniyor. Bizden kendilerine bir slogan, bir kınamadan başka hiçbir sesin ve fiilin ulaşmayacağı inancına güveniyor." ifadelerine yer verildi.

- "Kudüs'teki zeytin ağacı bile daha yaşlı"

Kudüs'teki bir zeytin ağacının, işgalci siyonist rejimden de arkasındaki ABD'den de daha yaşlı olduğu aktarılan açıklamada, 1400 yıllık tarih, 2 milyara yaklaşan nüfus ve 60'tan fazla devletiyle Müslümanların Mescid-i Aksa'ya saldırılara, Kudüs'ün işgaline ve Müslümanların öldürülmesine kör, sağır ve dilsiz kaldığı savunuldu.

Saldırılara karşı Kudüs'ün tek başına direndiği, Türkiye'nin daha fazla destek vermesi gerektiği kaydedilen açıklamada, Tel Aviv'deki Büyükelçiliğin kapatılması, diplomatik ilişkilerin kesilmesi, Mavi Marmara anlaşması ile askeri ve stratejik anlaşmaların iptal edilmesi istendi.

Haber Ara