Dolar

32,5534

Euro

34,9102

Altın

2.428,27

Bist

9.645,02

Başkentte FETÖ soruşturması

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski İçişleri Bakanlığı çalışanı 13 kişiden biri tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 19:59:50

Başkentte FETÖ soruşturması
Ankara'da gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, eski İçişleri Bakanlığı çalışanı bir kişi tutuklandı, 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheliler ifade işlemlerinin ardından, Ankara Adliyesine getirildi.

Burada, soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheliler, tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen şahısların da aralarında bulunduğu şüphelilerden birini tutukladı, 12'sini de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında dün, İçişleri Bakanlığından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen, bakanlıkça açığa alınan ve "ByLock" kullandıkları tespit edilen 42 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Haber Ara