Dolar

32,3754

Euro

35,0133

Altın

2.325,64

Bist

9.103,47

Başkent'teki Maltepe Havagazı Fabrikasında yıkım işlemi

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek:-'Boruların yıkılması söz konusu. Özellikle medyaya intikal eden bir olay gibi değil. Oradaki mevcut asbest kaçağının bir an önce ortadan kaldırılması kurul kararıyla alındı'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-27 19:31:19

Başkent'teki Maltepe Havagazı Fabrikasında yıkım işlemi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, uzun yıllar atıl durumdaki Maltepe Havagazı Fabrikasındaki yıkım işlemine ilişkin, "Boruların yıkılması söz konusu. Özellikle medyaya intikal eden bir olay gibi değil. Oradaki mevcut asbest kaçağının bir an önce ortadan kaldırılması kurul kararıyla alındı. dedi.

Gökçek, Ankara Fuar Alanı ve Kongre Merkezi için kurulan şirketin olağanüstü genel kurulundan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, uzun yıllardır atıl durumda ve içinde asbest bulunan Maltepe Havagazı Fabrikasındaki yıkım işlemlerine ilişkin bilgi verdi.

Fabrikanın yıkım işlemleri sırasında oluşan hafriyatın kaldırılması sırasında, kanserojen etkisi olan asbest maddesinin çevreye yayılma tehlikesini önlemeyi amaçladıklarını vurgulayan Gökçek, "Boruların yıkılması söz konusu. Özellikle medyaya intikal eden bir olay gibi değil. Oradaki mevcut asbest kaçağının bir an önce ortadan kaldırılması kurul kararıyla alındı." ifadesini kullandı.

Gökçek, asbestle ilgili bölümlerin yıkımını uzman bir ekibin gerçekleştireceğine işaret ederek, "Bu konuda ehliyetli olan bir firma vardı, bu firma özellikle bu işleri yaparken de özel kıyafetler giyerek yapıyor. Ayrıca herhangi bir kaçak olmaması için file geriliyor. Buradaki boruların kesildikten sonra önü ve arkası tamamen naylonlarla hava almayacak tarzda kapatılıyor." diye konuştu.

İzmit Belediyesine ait şirket tarafından asbestin tehdit oluşturmaması için hafriyatı taşıyacak tankerlerin özel tasarlandığını belirten Gökçek, şöyle devam etti:

"Bunu götüren tankerler son derece özel tankerler. Hava kaçırmayan, yüksekliği normal bildiğimiz tırlardan çok daha yüksek. Dolayısıyla her hangi bir tehlike ve sıkıntısı yok tam tersi ileride Ankarayı tehdit edecek bir sıkıntıdan korumak için yapılan bir operasyon."

Gökçek, bir gazetecinin, Büyükşehir Belediyesinden cevaben gönderilen yazıda "Mahkeme kararının beklendiğinin" belirtildiğinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"O konuda mahkeme kararı yok. Olmayan bir karardan dolayı niye vazgeçeceksiniz? Belediyeden, bilgi edinme amacıyla bir yazı gönderilmiş. Orada mahkeme kararı ne cevap vermiş, ben bilmiyorum da 'mahkeme kararı bekleniyor' denilse dahi çıkmayan bir mahkeme kararından dolayı bir şeyi durdurmak olur mu? Böyle bir mantık var mı? 'Biz dava açtık siz kıpırdamayın' hadi canım. Siz hangi işte doğru dürüst davrandınız ki Mimarlar Odası olarak, biz bugüne kadar sizi samimi olarak görelim de sizi bekleyelim. Yok öyle bir şey. Mahkeme kararı da tescilli yapı için burası için değildi zaten."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara