Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Başkanlık sistemine destek yüzde 50'nin üzerinde

Optimar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, 'Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasının başkanlık sistemini ve Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-23 15:26:57

Başkanlık sistemine destek yüzde 50'nin üzerinde
Optimar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, "Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasının başkanlık sistemini ve Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını desteklediğini yaptığımız son araştırmada gördük" dedi.

Optimar Araştırma Şirketi Kurucu Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, Binali Yıldırım'ın genel başkan seçildiği AK Parti 2. Olağanüstü Kongresini değerlendirdi. Türkiye için yeni bir dönemin başladığını söyleyen Daşdemir, "Türkiye için yeni bir icraat dönemi başlıyor. Bilindiği gibi son zamanlarda AK Parti'nin içinden ya da dışından bazı gelişmeler nedeniyle belki de AK Parti iktidarının en önemli özelliği olan kalkınmacı, icracı yönü biraz zayıfladı. Bunu ülkemizin kuşatma altına alınmak istediği Gezi olaylarına, 17 - 25 Aralık darbe girişimine kadar geri götürmek mümkün. Ülkemiz çok oyalanmak istedi. Allah'a şükür ülkemiz bunları atlattı ancak sonrasında 7 Haziran seçim sonuçları yeni bir yerinde saymayı beraberinde getirdi" dedi. Bu süreci Ahmet Hoca'nın gayet iyi yönettiği kanaatini paylaşan Daşdemir ancak parti içinde bir değişim artık kaçınılmaz olduğunu, kendisinden kaynaklanmasa bile artık bazı bakanlıklarda yerinde sayıldığı, bürokrasinin fazlaca yavaşladığını ifade etti.

EN BAŞARILI BAKAN BİNALİ YILDIRIM

Daşdemir, AK Parti yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım ile ilgili olarak ise "Vatandaş AK Parti'den artık yeni bir atılım bekliyor. 10 bin dolar civarına takılmış gayri safi milli hasılanın yeni bir atılım ile 20 bin doların üzerine çıkartılması gerekiyor. İcracı bir yaklaşımınız olmadan buralara ulaşmak mümkün değil. AK Parti'de ikinci bir kalkınma dönemine ihtiyaç var. Binali Yıldırım böyle bir hedef için AK Parti adına bulunmaz bir aktör olduğunu düşünüyorum. Binali Yıldırım'ın uzun Ulaştırma Bakanlığı boyunca mücadelesi ve yaptığı işler, siyasete kalkınma odaklı yaklaşımı ortadadır. Yaptığımız onlarca çalışmayı gözden geçirdiğimde AK Parti iktidarının en başarılı bakanlık performansının hep Ulaştırma Bakanlığı ve Binali Yıldırım'da olduğunu gördük" diyerek değerlendirmelerde bulundu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ VE ERDOĞAN'IN BAŞKANLIĞINA DESTEK YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE

Yaptıkları araştırmalarda bugün Türkiye'nin en önemli siyasi tartışma konusunun başkanlık olduğunu söyleyen Optimar Genel Müdürü Daşdemir "Öyle görülüyor ki Binali Yıldırım kongrede yaptığı teşekkür konuşmasında Sn. Cumhurbaşkanı ile gayet uyumlu çalışacağını gösterdi. Başkanlık sistemi konusunda daha enerjik ve bu konuyu birinci gündem maddelerinden bir haline getirecek bir hükümet bizi bekliyor. Bilindiği üzere 2007 yılındaki rezalet 367 tartışmaları ve sonrasında halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı parlamenter sistemin fiili olarak sonunu zaten getirmişti. Yeni hükümet bu durumu yeni anayasa ile aşacaktır. Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasının başkanlık sistemini ve Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını desteklediğini yaptığımız son araştırmada gördük. Yani bu konudaki adımlar toplum tarafından reddedilecek konular da değil. Kamuoyu da artık sistemin daha fazla böyle ilerlemeyeceğini gördü" dedi.

Haber Ara