Dolar

32,3844

Euro

35,0304

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Başkanlık için halk oylaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, 'Bölge başkanını' halkın seçmesi konusunda kararlı olduklarını belirtti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-23 21:54:12

Başkanlık için halk oylaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, "bölge başkanını" halkın seçmesi konusunda kararlı olduklarını belirtti.

IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesut Barzani'nin oğlu olan ve parti yönetiminde yer alan Mesrur Barzani ile Siyasi Büro Üyesi Kemal Kerkuki, Erbil'de Hristiyan ve Türkmen partileri ziyaret etti.

"Başkanlık krizinin" ele alındığı görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Barzani, "Başkanlık seçiminin halk oylamasıyla yapılmasında kararlıyız. Daha önce de ifade ettik. Başkan halk tarafından seçilmelidir" ifadelerini kullandı.

KDP olarak uzlaşmadan yana olduklarını vurgulayan Barzani, şunları kaydetti:

"Bu konuda diğer siyasi partilerle uzlaşmaya varabilirsek memnun kalırız. Eğer partiler uzlaşmaya yanaşmazsa yönümüzü halka çeviririz. Nihai kararı halk verir. Kaderlerini ve geleceklerini ilgilendiren konularda halk kararını verecektir. Siyasi partiler bu noktada değilse, kararı halk ile alırız."

Öte yandan bugün Süleymaniye'de "Başkanlık krizi"yle ilgili bölgedeki 5 büyük parti KDP ile Goran Hareketi, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) ve İslami Toplum Partisi (Komel) yetkililerinin katıldığı toplantı sona erdi.

Herhangi bir karar çıkmayan toplantıya çarşamba günü devam edileceği belirtildi.

Barzani'nin görev süresiyle ilgili tartışmalar yaşanırken, IKBY Adalet Bakanlığı Komisyonu, yeni başkanlık seçimi yapılana kadar Barzani'nin yasal olarak görevine devam edeceğini açıklamıştı. KYB, Goran Hareketi ve Komel ise konseyin böyle bir karar alma yetkisine sahip olmadığını öne sürerek, sorunun parlamento çatısı altında çözülmesini istiyor.

Ayrıca KDP dışındaki partiler, başkanın parlamento tarafından seçilmesini istiyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara