Dolar

32,5631

Euro

34,8657

Altın

2.431,50

Bist

9.645,02

'Başkanlık, demokrasinin Sevr belgesini imzalamaktı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemini ve Bahçeli'yi eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-19 11:50:09

'Başkanlık, demokrasinin Sevr belgesini imzalamaktı'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e röportaj veren CHP Genel Başkanı, Başkanlık sisteminin bir sevr belgesi olduğunu ve Bahçeli'nin bu belge altında imzasının olmaması gerektiğini söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları:

MHP'nin bu tasarının ortaya çıkmasında kritik rol oynayan tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?

MHP'nin tavrını mı, Bahçeli'nin tavrını mı diye sormak lazım.

Bahçeli partisine rağmen mi bu kararı alıyor size göre?

Sayın Bahçeli 12 Haziran 2016'da şunları söylemişti: “Bizim Saray'la anlaştığımız namertçe söylendi. İlk aşamada partili cumhurbaşkanlığına evet dediğimiz, başkanlık sistemine sıcak baktığımız soysuzca iddia edildi. Yeni anayasaya boyun eğdiğim fısıltıdan öte yüksek sesle ifade edildi. Bu alçak sözleri dolaştıranlarda yüz olmadığı için özür dilemediler.” Bahçeli'nin kendi açıklamasını tekrar okumasını isterim. Açıkça söylemek gerekirse, bu değişiklik demokrasinin Sevr Anlaşması'dır. Ve bu teklifin altında Bahçeli'nin imzası olmamalıdır.

Biraz önceki imanızı tekrar sorayım. Sizce Sayın Bahçeli MHP grubunun hissiyatından farklı bir noktadan bakarak mı bu uzlaşmaya ‘Evet' dedi?

Devlet Bey'in çıkıp hangi gerekçeyle bugün bunları savunduğunu anlatması lazım. Size biraz önce hatırlattım önceki açıklamalarını. Efendim fiili durum varmış. E o zaman cumhurbaşkanı anayasal sınırlarına çekilsin. Başbakan konuşsun, bakanlar konuşsun.

 

Haber Ara