Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Başkanlığı ne zaman bırakacağını açıkladı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bir dönem daha başkanlık yaptıktan sonra görevi bırakacağını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 16:01:32

Başkanlığı ne zaman bırakacağını açıkladı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 2015 yılı 4. Olağan Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.  

''VODAFONE'DAN SADECE 10 MİLYON DOLAR ALDIK''

Göreve geldiklerinde kulüpte güvensizlik olduğunu belirten Orman,''Göreve geldiğimizde durumu biliyordunuz. Elimizde kullanabilecek, borçlanabilecek hiçbir şey yoktu. Güvensizlik vardı.Ondan sonra bizim yaptığımız itibar yönetimidir. Alacaklıların hepsiyle konuştuk ve ödedik.471 dava vardı hepsini kapattık.Geldiğimizden bu yana 237 milyon dolarlık sponsorluk anlşaması yaptık, yeni sponsorluk anlaşmalarımız da 21.5 milyon dolardır. Vodafone'dan parayı alıp kullandılar diyorlar.Hayır biz Vodafone'dan bu güne kadar stat için sadece 10 milyon dolar aldık.Stadımız açıldıktan sonra gelirlerimiz dahada artacak ve 83 milyon dolara çıkacak'' dedi.

''HEP AL DÖNEMİ BİTMİŞTİR SAT AL DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR''

Beşiktaş'ın artık 2 oyuncu satarken 3 oyuncu alacağını belirten Orman,”'Başkan ve yöneticiler maçlara gitmiyor' diyorlar.Evet bazı maçlara gitmiyoruz çünkü yurtdışında maç izlemeye gidiyoruz. Sizler sıcak yerlerde maç izlerken bizler soğuk ülkelere gidip maç izliyoruz ki ilgilendiğimiz oyuncuları kimse anlamasın. Bizim yönetime geldiğimiz takımla şu an ki takım değeri ortadır. Beşiktaş, şu an liderdir ve yine statsız olarak oynadığımız halde liderdir. Allah bize yeni stadımızda kupayı kaldırmayı nasip etsin. Bizim için 'hep al,hep al' dönemi bitmiştir. Artık 'sat al' dönemi başlamıştır. Bundan sonra 2 oyuncu satarken 3 oyuncu alacağız. Geçtiğimiz sene 18 milyon Euro transfer geliri elde ettik. Göreve geldiğimiz günden beri de toplam 41 Milyon Euro bonservis bedeli harcayıp, 21 Milyon Euro bonservis geliri elde etmişiz'' şeklinde konuştu.

''CAHİLLER BİLMEDEN KONUŞUYOR''

Stat için çok fazla çalıştıklarının altını çizen Orman,''Stat bittiği zaman ne kadar yatırım yapılmış belli olacak. Burası normal bir stat değil. Burada bir anıt eser yapılıyor. Bunun sadece çatısına 16,7 milyon Euro harcandı. Bunu yarı fiyatına da yapardık ama kapasite 20-25 bin kişiye inerdi. Biz de bunu halat sistemiyle çözdük. Cahiller bilmeden konuşuyorlar, ama biz bunları sabırla anlatıyoruz. 26 Aralık'ta temeli döktüğümüzün ikinci yılı dolacak. Orada bir konteynır var, benim çalışma alanım orası, hani altyapının daha önce çalıştığı konteynırlardan. Şimdi başkan konteynırda çalışıyor mu diyeceğiz, bir de bunlarla muhatap oluyoruz. Çatıda montaj işlemerimiz var. Bittiği gibi çim işine giriyoruz ortalama 70-90 gün arsında bitecek. Tarih vermek istemiyorum verince de başak yerlere çekiyorlar. Bir an evvel bitirmek için herkesten çok daha fazla fazla biz istiyoruz'' dedi.

''ADAY OLMAK İSTEYENLER DEVRE ARASINDA ADAYLIĞINI AÇIKLASINLAR''

Başkanlık için aday olacaklara da seslenen Orman, “Esas sıkıntı çatının kalkıp monte edilmesiydi. Diğerleri sıkıntılı işler değil. Çok kişinin emeği var orada. Bu stat bitmeye başladığı zaman kıskançlıktan patlıyorlar. Bizim kimseyle problemimiz yok. İcraat yeridir burası, çene yeri değil. Arkadan konuşmaları aciz insanlar yapar. Aday olmak isteyenlere söylüyorum. Yılbaşı, devre arası kim adaysa çıksın açıklasın. Ne programı varsa söylesin. Daha önce şöyle projemiz var böyle projemiz var diyenlerin hiç biri o projeleri göstermediler. Gelsinler göstersinler'' diye konuştu.

''GENEL KURULA GELİP SAÇINI TARAMASINI BİLMEYENLER VAR''

Beşiktaş'a 7 binin üzerinde insanı kongre üyesi yaptıklarını hatırlatan Orman,''7 binin üzerinde insanı kongre üyesi yaptık. Bizim işimiz Beşiktaş'ın saygınlığını savunmaktır. Seçimden önce tüzük tadil kongresi yapmak istiyorum. Beşiktaş Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tenkit edilmelidir ama bunun bir uslubu ve şekli vardır. Kimse Beşiktaş başkanına ve yönetimine hakaret edemez. Bunu aşağı seviyeye indirmek Beşiktaş'a zarar verir. Biz öyle öğrendik, öyle götürüyoruz. Genel kurula gelip de saçını taramasını bilmeyen üye var. Aidatı da yukarıya çıkartacağız. 1200 lira olan üyelik aidatını çok yukarılara çekeceğiz. Rakiplerimiz 10 bin, 20 bine kongre üyeliği satıyorlar ve bunu verecek üyeleri buluyorlar biz de buluruz. Disiplin şartları da ağırlaştırılacak'' dedi.

''ÇİĞ YEMEDİK Kİ KARNIMIZ AĞRISIN''

Başkanlığı iki dönemle sınırlandırmak istediğini belirten Orman, “Belki de bir dönem sonra ben de bırakıp gideceğim. Niyetim de öyle. Başkanlığı iki dönem ile sınırlandırmak istiyordum ama genel kurul 3 döneme karar verdi. Bende bir dönem daha yapıp bırakıp gideceğim. Yaptığımız işlerin artık sonuna geldik. Beşiktaş bir daha 10 sene 20 sene stat konuşmayacak. Bizim elde ettiğimiz sponsor gelirlerinin 3'ünü toplasanız elde edemezler. Benim yerim bellidir. Dedikodularla yapmayın bu işleri. Bizim alnımız açık, göğsümüz pak. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Biz eleştiren insanların statta ne bir locası ne bir koltuğu var'' şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara