Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

Başkan Yılmaz: 'Daha dikkatli olmalıyız'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Bu darbe girişimi şunu gösterdi ki ülkesini, vatanını seven biz yurt severlerin daha uyanık ve dikkatli olması lazım' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 15:16:49

Başkan Yılmaz: 'Daha dikkatli olmalıyız'
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu darbe girişimi şunu gösterdi ki ülkesini, vatanını seven biz yurt severlerin daha uyanık ve dikkatli olması lazım" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, vatan haini unsurların darbeye girişiminin başarısız olmasının ardından yapılacak çalışmalarla ilgili belediye başkanları ve meclis üyeleriyle toplantı yaptı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı öncesinde gerçekleşen toplantıda Başkan Yılmaz, yerel yönetim hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirlerin alınmasını ve hizmet kalitesinin artırılmasını istedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu'nun toplantısı, Samsunum-1 Gemisi'nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, ilçe belediye başkanları ile meclis üyeleri katıldı.

FETÖ terör örgütü ve uzantısı Paralel Devlet Yapılanması(PDY) üyesi vatan hainlerinin gerçekleştirmek istediği ihtilali değerlendirerek söze başlayan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Sıkıntılı bir hafta sonu geçirdik. Silahlı kuvvetlerimiz içinde bir miktar vatan haini, başka unsurlarla da muhtemelen bir araya gelerek, paralel yapılanma, TSK içinde vatan hainlerinin ittifak yapmasıyla birlikte bir ihtilal hareketine kalkışmışlardır. Bu kalkışma ilerleyen saatlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın ve parti genel merkez teşkilatımızın tüm demokratik güçlerimizi, tüm halkımızı meydanlara çağırarak, ülkemizin geleceğini kaosa sürükleyecek olan bu hain girişime karşı, duruşa çağırmışlardır. Bizler de sizler de merkezde ve bulunduğunuz ilçelerde bütün halkımızı meydanlara çağırarak, bu hain kalkışmaya karşılık halk direnişi, karşı duruşu gerçekleşmiştir" dedi.

"Şehitlerimiz demokrasi tarihinde saygıyla anılacaktır"

Darbe kalkışması sırasında hayatını kaybeden sivil ve resmi demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet dileyen Başkan Yılmaz, "Silahlı kuvvetlerimizin tamamına mal edilemeyecek bir gurup vatan haininin ülkemizin yönetimine el koymaya yönelik bu kalkışması, askerimizin diğer kısmı, polis teşkilatımız ve halkımızın büyük direnişiyle püskürtülmüş, etkisiz hale getirilmiştir. Bu esnada gerek halkımızdan gerekse güvenlik güçlerimizden şehit olan evlatlarımız oldu. Bu demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Kendilerinin aziz hatırası karşısında eğiliyorum. O aziz hatıra Türk milletinin gönlünde yaşayacaktır. 15 Temmuz, ülkemizin demokrasi tarihinde hak ettiği yeri bulacaktır. Şehitlerimiz de demokrasi tarihinde ebediyete kadar kahramanlıklarıyla hep anılacaktır" diye konuştu.

"Hizmetlerimiz aksamamalı, kalite artmalıdır"

Samsun'da yerel yönetim hizmetlerini yürüten belediyelerin bu süreçte izleyeceği yollarla ilgili mesajlar veren Başkan Yılmaz şöyle devam etti: "Belediyeler yerel yönetim kuruluşlarıdır. Cenazesinden düğününe, ulaşımından temizliğe, içme suyundan yangın söndürmeye ve her türlü alt yapı hizmetine kadar halkın konforunu artırmaya yönelik tüm günlük ihtiyaçlarını temin etmekle görevli kuruluşlardır. Bu süreç içinde asli görevlerimizi asla ihmal etmemeliyiz. Yerel yönetim hizmetleri asla aksamamalı. Bunların başında ulaşım, içme suyu, cenaze hizmetleri, temizlik hizmetleri, kanalizasyon hizmetleri gelir. Kısacağı yaşam konforuyla ilgili hizmetler gelir. Genel sekreterimiz ve daire başkanlarımıza, hizmetlerin aksamamasına ve kalitenin artırılmasına yönelik herkesi uyarmalarını söyledim. Bu hizmetler böyle olumsuz psikolojilerin yaşandığı dönemlerde aksayabilir ve halkımız açısından kaosa dönüşebilir. Güvenlik güçlerimizin gayret ve çabalarına olumsuz yansıyacak sonuçlar ortaya çıkabilir. Onun için yerel yönetimler olarak işimizi eksiksiz yapmalıyız, hatta daha da kaliteli yapmalıyız. Toplu ulaşım hizmetlerimizi Salı gününe kadar ücretsiz yapacağız. Bunun dışında bütün hizmetleri büyük bir dikkat ve titizlikle yürütmeliyiz. Bu hizmetlerin aksamasına neden olacak unsurları hemen tespit edip hemen güvenlik güçlerimize iletip, onların gereken müdahaleyi yapmalarını sağlamamız lazım. Bunun dışında gördüğünüz her hangi bir olumsuzluğu sözlü veya yazılı hemen güvenlik güçlerine intikal ettireceğiz. Bunları hemen kayıt altına aldırmamızda yarar var. Duyarlı olalım. Bizim için önemli olan devletimizin bekasıdır. Bize düşen görev, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın işlerimizi titizlikle yerine getirmemize yönelik talimatlarına uymaktır. Özel güvenlik firmalarını çağırıp koruma altına verdiğimiz alanlardaki hassasiyetle ilgili duyarlılıklarını artırmalarını istemeliyiz."

"Daha dikkatli olmalıyız"

Başarısız olan darbe girişiminin birçok şey öğrettiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Bu hareket şunu gösterdi ki ülkesini, vatanını seven, devletimizin geleceği ile ilgili hadiselerde çocuklarımızın geleceği ile paralel hale getirmiş olan biz yurt severlerin demek ki uyanık ve dikkatli olması lazım. Çok yakınımızda olan bazı unsurların iyi niyet tutum veya söylemlerinin kendilerinin de farkında olmadığı kötü niyetli bir takım unsurların etkisi altında bir takım yanlışlıklar yapabileceğini bir yurttaş olarak bu olay öğretti diye düşünüyorum. Çok masum, rutin gibi gözüken bir davranış biçimi, Allah göstermesin bir başka harekete evrilerek memleketimizin aleyhine olacak bir olaya dönüşmüş olabiliyor. O bakımdan son derece dikkatli olacağız. Rabbim, bu süreç içinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımıza, Bakanlar Kurulu üyelerimize, milletvekillerimize, devletimizi yönetenlere, istihbaratından yargısına kadar tüm yönetim mekanizmalarına, yurdunu ve memleketinin selametini düşünen yurtseverlere selam olsun. Onların önünde minnet ve şükranla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

Nöbete devam

Kalkışma gecesi yaşadıklarına da değinen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz şunları kaydetti: "O akşam, vali bey ile toplantı halindeydik. Sayın Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara davet ettiğinde biz de meydana doğru hareket ettik. İnsanlar sular seller gibi ellerinde bayrak ve konvoylarla meydana koşuyordu. Samsun'da vatan sevgisi ile dolu insan potansiyelini daha net görme fırsatı bulduk. Biz geç saatlere kadar hep dışarıdaydık. Allah onlardan razı olsun. Demokrasi nöbetini ilçelerimizde de tutuyoruz. Bu önünde saygı ile eğileceğiz kadar çok onur bir davranış. Bu onurlu davranışı sabote ve istismar etmek isteyenlerin nöbet tutan halkımızın içine karışarak zarar verici tutum ve davranışlar içinde olabilir. Bununla ilgili tedbirler alınmasının gerekliliğine inanıyorum. Meydan toplantıları devam edecek."

"Siyasi partiler ile STK'ları da davet edelim"

Demokrasi nöbetine diğer siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının da davet edilmesini gerektiğinin önemini vurgulayan Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Meclis'te darbecilere karşı birlik olan siyasi partilerin mensuplarının meydanlarla bizimle birlikte olduğunu tahmin ediyorum. Parti il ve ilçe teşkilatlarından katılım yoksa bununla ilgili mecliste çağrıda bulunalım. Demokrasi için duyarlılıklarına teşekkür edelim, demokrasi nöbetini birlikte yapmak için davette bulunalım. Buna sivil toplum kuruluşlarını da katalım. Katılanlara teşekkür edelim. Diğerlerine de davetlerimizi yapalım."

Haber Ara