Dolar

32,5301

Euro

34,9859

Altın

2.433,27

Bist

9.800,21

Başkan Yıldırım: 'Sağlıkçılar ek ödeme alamıyor'

Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, divan toplantısında İzmir'deki hastanelerde görev yapan sağlık personelinin ek ödemelerini alamadığını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-06 11:43:22

Başkan Yıldırım: 'Sağlıkçılar ek ödeme alamıyor'
Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, divan toplantısında İzmir'deki hastanelerde görev yapan sağlık personelinin ek ödemelerini alamadığını açıkladı.

İzmir Sağlık Sen 1 No'lu Şube Divan Toplantısı, sendika binasında yoğun katılımla gerçekleşti. Şube Başkanı Özgür Yıldırım, sağlık personelinin talep ve önerilerini açıklarken, 6 aylık süreçte yaptıkları çalışmaları anlattı. İzmir'deki hastanelerde, hekim dışı sağlık personelinin ek ödemelerinin ödenmediğine dikkat çeken Yıldırım, "İzmir'de ek ödeme alamadıklarımızı sabit ödemelerin acilen merkezi bütçeden ödenmesi ve Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarının acilen artırılması gerekmektedir. Öte yandan Hastane yönetimleri Sağlık Sen'in girişimiyle yüzde 50 artırılan nöbet ücretini ödememek için farklı yollara başvurmaktadır. Hastaneler çalışanlara nöbet parası yerine izin kullandırmaktadır. Bu sorunu Kamu Hastaneler Kurumu İzmir Kuzey Genel Sekreterliği'ne ilettik. Ancak yanlış olan bu uygulama hala sürüyor" dedi.

Sağlıkçıların toplu ulaşımda indirimden faydalanması için İzmir Büyükşehir Belediyesine başvurduklarını ifade eden Yıldırım, "Büyükşehir belediyesi sağlık çalışanlarına indirimli ulaşım için Bakanlar Kurulu kararı gerektiğini tarafımıza bildirdi. Siyasilerden bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu. Sendikalarının Kadın Kolları Komisyonu aktif hale getirdiklerini kaydeden Yıldırım, "Komisyonumuz önemli ve etkili çalışmalara imza attı. İlk olarak 'Cizre'deki çocuklarımız üşümesin' düşüncesiyle 500 çocuğumuzu bot mont ve bere ile giydirdik. Hastanelerde temsilcilerimizin de katkısıyla Kızılay'a kan bağışında bulunduk" dedi.

Sağlık-Sen'in aile hekimlerine nöbet uygulamasına ilk tepki veren sendika olduğunu anlatan Yıldırım, "Genel merkezimizin 73 defa aldığı nöbete gitmeme kararı ile net tavrımız sonucu olarak bakanlığın bu karardan vazgeçmesinde önemli ve etkili bir rol oynadık" şeklinde konuştu. Yıldırım, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 6 ay önce de dile getirdikleri hemşire krizi sorunun sürdüğünü ifade ederek, İzmir'de bir ilki gerçekleştirerek 4 hastanede dijital panolara geçtiklerini anlattı.

Haber Ara