Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Başkan Yağcı'nın '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, '24 Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 18:08:01

Başkan Yağcı'nın '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' mesajı
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "24 Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajında; "Kamuoyunu birçok konuda bilgilendiren, haber veren, onların sesi olan yerel ve genel yönetimler ile milletimiz arasında çok önemli işlevler gören basınımız, demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde çok önemli bir yere sahiptir' diyen Yağcı şunları dile getirdi:

"Genel olarak düşündüğümüzde Türk basını, toplumsal hayattaki yeri başta olmak üzere, tarihin her döneminde insanımızın gözü, kulağı ve sesi olmuştur, yerel yönetim ile genel yönetimdeki kurumların sesi ve kamuoyuna bilgi sağlayan tek merkez olmuştur. Basınımız kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmek için çaba sarf eder. Üzerinde hassasiyetle durulması lazımdır ki basınımız, gazetecilerimiz tüm bunların yanı sıra düşüncenin gelişmesine, kişiliğin oluşmasına yaşamın tüm aşamalarında yetenek ve becerilerin elde edilmesine yardımcı olarak bilgileri iletmek işlevini de üstlenmiştir. Bu görevlerin yerine getirilmesinde, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra, meslek etiğinin her şeyin üstünde tutulması, doğru, ilkeli, nesnel ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının benimsenmesi de son derece önemlidir. Bu yaklaşımın, halkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi, basınımızın itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır."

"Türkiye olarak içinde bulunduğumuz zor dönemde vatandaşlarımıza haber vererek ve onları bilgilendirerek, güçlü bir kamuoyunun çıkmasını sağlayan basın mensupları ve yayın organları temsilcilerine teşekkür ediyorum' ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, 'Ülkemiz hiçbir zaman olmadığı gibi bugün hain örgütler, şebekeler ve onların başındakiler tarafından tasarlanan bir darbeyi çok şükür atlatmıştır. Bu zorlu süreçte insanımızı bilgilendirerek, onların yanında yer alan bütün basın mensupları ve medya organlarımızın temsilcilerini tebrik ediyorum. Onlar aslında milletin sesi olarak, hain emel peşinde olanlara karşı güçlü bir kamuoyunun oluşmasını sağlamışlardır. Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden, faaliyet gösteren değerli basın mensuplarımızın bu güzel gününü en içten dileklerimle kutluyor, kolaylıklar diliyorum" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara