Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Başkan Topbaş, Florya Camii ve Yurt Binasında incelemelerde bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Florya Cami, Kültür ve Yurt Kompleksi'nin inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 08:56:13

Başkan Topbaş, Florya Camii ve Yurt Binasında incelemelerde bulundu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Florya Cami, Kültür ve Yurt Kompleksi'nin inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Yeşilköy ve Florya bölgesindeki cami, yurt ve kültür kompleksi ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen Florya Cami, Kültür ve Yurt Binası Kompleksi'nin çalışmalarında sona yaklaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 9 bin metrekarelik alana inşa edilen eserin inşaat alanına gelerek, mühendislerle birlikte yapılan çalışmaları inceleyip, eser hakkında bilgiler aldı. Başkan Topbaş, tasarlanan proje üzerinde yapılan çalışmaları, değişiklikleri ve tamamlandığı zaman nasıl bir yapıya sahip olacağını, proje üzerinde inceledi.

Cami, Osmanlı mimarisi, Yurt Selçuklu Mimarisine uygun tasarlandı

Florya'da cami, yurt ve kültür kompleksi olarak inşa edilen eserin camisi, Osmanlı mimarisi tarzında inşa edildi. Caminin minaresi, Atatürk Havalimanı uçak iniş kalkış sahası olması nedeniyle kısa tutuldu. Kompleks içerisinde yer alacak olan ve aynı zamanda engelli öğrencilerin de konaklamasına uygun yapılan yurdun mimarisi ise Selçuklu mimarisine uygun tasarlandı.

Cami, Yurt ve Kültür Kompleksinde neler yer alıyor

Toplam 3 bin 624 metrekarelik alana yapılan camide ibadet alanı dışında, Revaklı Dış Avlu, Abdesthane, WC, İmam Odası, Morg, Gasılhane, Çok Amaçlı Salonlar, Kreş, Çocuk Bakım Odası ve Bayan Etüt Odası bulunuyor. 187 kişi kapasiteli yurt, 3 bin 750 metrekarelik kapalı alandan oluşuyor. Yurtta; eğitim salonu, seminer mescit, dinlenme odaları, sohbet odası, fitness, 232 kişilik yemekhane, 2 bin kişiye yemek çıkarabilecek kapasitede mutfak, avlu ve teraslar, banyo ve WC gibi bölümler yer alıyor. 3 bin 650 metrekarelik alana inşa edilen kültür bloğu ise 240 kişilik çok amaçlı salon, 175 kişi kapasiteli tiyatro, atölyeler, fuayeler, kafeterya, sergi salonu, ofisler ve toplantı katından oluşuyor.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara