Dolar

32,5833

Euro

34,7900

Altın

2.412,53

Bist

9.645,02

Başkan Mersinli: 'Yüzde 60'lar Manisa için sürpriz değil'

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, anayasa değişikliği halk oylamasında Manisa'da çıkabilecek oy oranının yüzde 60 olmasının sürpriz olmadığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 11:33:22

Başkan Mersinli: 'Yüzde 60'lar Manisa için sürpriz değil'
AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, anayasa değişikliği halk oylamasında Manisa'da çıkabilecek oy oranının yüzde 60 olmasının sürpriz olmadığını söyledi.

Utku Mahallesi Çimentepe Caddesi üzerindeki sevgi yolu esnafı, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ve yönetimini kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıya, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Ömer Geriter de katıldı. Sohbet havasında geçen kahvaltı programında Başkan Mersinli, esnafın anayasa değişikliği halk oylamasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Kahvaltı sonunda gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Başkan Mersinli, kahvaltıda siyaset amacı gütmeden sohbet ortamında esnaf ile Manisa üzerine konuştuklarını söyledi. Mersinli, "Bugün yaklaşık 200 kişilik bir esnaf grubu arkadaşımızla beraberiz. Manisa adına il başkanlığı olarak bu ve buna benzer etkinliklerin sayısını arttıracağız. Çünkü biz ikinci ve üçüncü kuşaklar babalarımızın bize açtığı noktadan Manisa adına daha fazla ne yapabiliriz diye daha çok tartışıp daha çok bir arada olmak istiyoruz. Bunu şekli olarak değil, içine ruh katarak yapmak istiyoruz. Çok ciddi bir potansiyel olarak genç kuşak var. Siyaset konuşmadan da oturup sohbet edebileceğimizi, Manisa üzerine bir şeyler düşünebileceğimizi bugün de hissettik" dedi.

Halk oylamasına yönelik çalışmalarının 17 ilçede sürdürdüklerini dile getiren Mersinli, "Şuana kadar negatif bir tepki ile karşılaşmadık. Sadece 'evet' propagandasını yürüten dernekler, platformlar, MHP ve AK Parti sahada. Güzel temaslar kuruyoruz. Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Buraya genel başkan yardımcılarımız, bakanlarımız geliyor. Memnun ayrılıyor. Manisa'da hava tüm 17 ilçeyle çok pozitif ve olumlu gidiyor. Manisa inşallah Ege Bölgesinin lokomotifi olacak, önemli bir oy alacak. Yaptığımız her çalışma bize evet oyuna dönüşsün diye değil, gerçekten vatandaşımıza yeni sistemi en doğru şekilde anlatmak için buradayız. Manisa kamuoyu, nasıl bir karar verirse de ona da saygılıyız."

Kamuoyundan aldıkları tepkiye göre 'evet' oylarının önde olduğunu gördüklerini kaydeden Mersinli, "Artık sahalara indikçe, broşürlerimiz dağıtıldıkça, sistemin 18 maddesini anlattıkça oy oranının arttığını düşünüyorum. Yüzde 60'lar bile Manisa için sürpriz olmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara