Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

Başkan Kocamaz'dan operasyon açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu sabah belediye personellerine yönelik 'ihale' operasyonuyla ilgili olarak, 'Şunu herkes bilsin ki, yanlış bir iş yaptımsa cezasına darılmam. Kulun hakkı ağırdır kesinlikle ilenmem, yaptığım hata varsa kimseden af dilenmem' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-11 17:38:44

Başkan Kocamaz'dan operasyon açıklaması
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu sabah belediye personellerine yönelik 'ihale' operasyonuyla ilgili olarak, "Şunu herkes bilsin ki, yanlış bir iş yaptımsa cezasına darılmam. Kulun hakkı ağırdır kesinlikle ilenmem, yaptığım hata varsa kimseden af dilenmem" dedi.

Kocamaz, beraberinde bazı daire başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve personellerine yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Son dönemde, özellikle 15 Temmuz'dan sonra hem ülkemizde hem de Mersin'de önemli hadiseler ve olaylar yaşandığına dikkat çeken Kocamaz, konuşmasına, "Şunu herkes bilsin ki, yanlış bir iş yaptımsa cezasına darılmam. Kul hakkını bilirim, asla ona sarılmam. Kulun hakkı ağırdır kesinlikle ilenmem, yaptığım hata varsa kimseden af dilenmem" sözleriyle başladı.

"Biz FETÖ ile mücadeleye, 2009 yılında Zaman gazetesini yasaklayarak başladık"

4 dönem Tarsus'ta, 5. dönem olarak da Mersin'de yerel ve genelde iktidar olmamalarına rağmen bir muhalefet adayı olarak belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Kocamaz, "Ülkemiz zor dönemlerden geçiyor. Hala daha bu ülkeyi ve Mersinimizi kaosa götürmeye, kargaşaya sürüklemeye çalışanlar var. Bu FETÖ denilen, milleti 'Allah' diyerek kandıran, inançlarıyla alay edip sömüren zihniyetle yıllardır kavgalıyız. Bu örgüt ile 2009 yılında Tarsus Belediyesi'ne Zaman gazetesinin girişini yasaklamamızdan bu yana mücadele içerisindeyiz. Bugün 17-25 Aralık milat kabul ediliyor. Oysa bu örgüt bizim bu yasaklamamızdan 2 yıl sonra, 2011'de bize kumpasa başladı. Tarsus Belediyesi'ne kumpaslar kuruldu, bir arkadaşımız haksız yere 6 ay cezaevinde tutuldu. O gün bize kumpas kuran savcı, Trabzon'a başsavcı yapıldı. 17-25 Aralık'tan sonra Samsun'a düz savcı yapıldı, 15 Temmuz sonrası ise hem o savcı hem de dönemin kaymakamı tutuklandı" ifadelerini kullandı.

"Veremeyeceğimiz bir hesabımız yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'At izi it izine karıştırılıyor' sözünü hatırlatan Kocamaz, bu uyarıların dikkate alınmadan olayların saptırıldığını, başka yerlere çekildiğini ve özellikle de Mersin Büyükşehir Belediyesi üzerinde farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ileri sürerek, "Bizim hiç kimseye veremeyeceğimiz bir hesabımız yok. Elbette siyasi mücadeleler olacaktır. Elbette herkesin bu ülkeyi ve bu kenti yönetme konusunda halka bu görev talebinde bulunma hakkı vardır. Ama bunun yöntemi demokratik kurallar çerçevesinde vatandaşa gitmektir. Belediyemiz hizmet konusunda tam yelkenini şişirdiği bir anda ve gerek bizim gerekse de siyasi muarızlarımızın yaptırdıkları anket sonuçlarının belediyemiz lehine çıktığı bir anda, bu tür olaylarla karşılaşmamız ayrıca da manidardır" şeklinde konuştu.

"Belediye içinde ve belediye dışında dinleme cihazları tespit ettik"

Başbakan'ın FETÖ ve FETÖ'cülerle ilgili ortaya koyduğu kıstaslara ilişkin her kim varsa gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini, ancak böyle bir bağlantısı olmayan kişilerin de yeniden gözden geçirilmesinin, kanayan vicdanları rahatlatacağını kaydeden Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün belediyemiz üzerinde yeni bir algı oluşturmak, 2 Ağustos'ta olduğu gibi yine birilerinin FETÖ ile olan ilişkilerini, bağlantılarını karartmak adına dikkatler bir başka yöne çekilmekte ve yine belediyemiz üzerine oynanmaktadır. Daha önce FETÖ denilerek TEM üzerinden yürütülen çalışmalar, bugün farklı yönlere çekilmektedir. 2 Ağustos sonrasında belediyemizde yaptırdığımız incelemelerde gerek belediye içinde, gerekse belediye dışında dinleme cihazları tespit edilmiştir. Bu dinleme cihazlarını polis mi koydu yoksa başka bir örgüt mü koydu bilmiyoruz. Emniyet yetkilileri kendilerinin koymadığını söylüyor. Ayrıca bilgi işlem birimimizle ilgili yapılan araştırmalarda bazı bulgulara rastlandı, bazı tespitler yapıldı. Konuyla ilgili ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ancak bununla ilgili de henüz bir işlem yapılmış değil. Yaklaşık yıl başından beri dinlendiğimiz söyleniyor. Polisin dinlemesinde bir mahsur görmüyoruz. Ancak başka örgütler dinliyorsa emniyet güçlerimizin bunlarla da ilgili detaylı bir araştırma yapmasını ve bizleri aydınlatmasını talep ediyoruz."

Kocamaz, dinleme cihazlarından birini FETÖ tutuklusu, eski Genel Sekreter Haluk Tunçsu'nun odasında bulduklarını, bunun yanında belediye binasının karşısında lazerli dinleme cihazları tespit ettiklerini kaydetti.

FETÖ nedeniyle gözaltına alınan belediye personellerinin sorgularında sorulan soruların, akıllara durgunluk verecek şekilde boş, mesnedi olmayan duyum ve iftiralara yönelik olduğunu öne süren Kocamaz, şu açıklamalarda bulundu: "Bugün de gerek bakanlık müfettişleri, gerek Sayıştay tarafından denetlenen, henüz belediyemize sorgusu bile gönderilmeyen hatta mahkemelere konu olmuş, sonuçlanmış konularla ilgili arkadaşlarımızın toplanması bu kumpasın halen devam ettiğini göstermektedir. Biz devletimize ve adalete sonuna kadar güvenmek istiyoruz."

"Suçlu olan her kimse cezasını çekmelidir"

Ömrü boyunca devlete ve millete hizmet etmenin gururunu yaşadığını söyleyen Kocamaz, "Ancak bugün bu kadar mücadelemize rağmen bu tür olaylarla karşılaşıyor olmamız, bizi derinden üzmektedir. Tekraren belirtiyorum ki, suçlu olan her kim ise cezasını çekmelidir. Ama suçsuz yere de hiçbir kimse ya da kurum töhmet altında bırakılmamalıdır. Biz devletimize sonuna kadar güveniyor, haksızlıkların, hukuksuzlukların sorgulanacağı ve gerçeğin er ya da geç ortaya çıkacağının bilinci içerisindeyiz" diye konuştu.

"Mersin'in milli iradesi yok sayılıyor"

Kocamaz, konuşmasının sonunda, kamuoyunun bilgisine sunmak ve ilgililere sormak istediği bazı hususları da şu şekilde sıraladı:

"Gözaltına alınma gerekçesi hiç kimseye söylenmeden, sadece dosyalardaki imzalara bakarak, imaj operasyonu yapmanın anlamı ne? Sayıştay'ın bulgudan sorguya bile çevirmediği konular neden pişirilip pişirilip önümüze getiriliyor? Burası seçilmiş bir kamu kurumu, burası büyükşehir belediyesi, ikide bir gözaltı operasyonu yapılarak ne yapılmak isteniyor? Kamuoyunda itibarımızı sarsıcı, itibar operasyonlarının arkasındaki karanlık odaklar kim? Adliye içerisinde, emniyet içerisinde halen FETÖ'nün uzantıları, kimden neyin intikamını almaya çalışıyor? FETÖ ile gerçek bir mücadele yapılıyor mu? Yoksa FETÖ bahane edilerek siyasi bir operasyon mu yapılıyor? Mersin'in milli iradesi yok sayılıyor. Mersin'deki milli iradeyi, milli iradeden saymıyorlar mı? Ömrü vatan hainleriyle, illegal yapılarla, arsızla, hırsızla, yolsuzla mücadeleyle geçmiş kişileri karalayarak, onların kamuoyundaki itibarını sarsıcı operasyonlar yaparak nereye varmak istiyorlar? Ülkenin içinde bulunduğu zor durumda herkesin elini taşın altına koyduğu dönemlerde özellikle DEAŞ, PKK, YPG, FETÖ gibi devletimizin bekasına, milletimizin birliğine kasteden, ülkemizin bütünlüğüne göz dikmiş unsurlarla mücadele eden yerli ve milli unsurların arasını açmaya çalışan operasyonlara karşı devlet ve hükümet yetkililerinin, özellikle şu içinde bulunduğumuz dönemde ilgilileri daha dikkatli olmaları konusunda uyarmaya davet ediyorum. Bize üçüncü ağızlardan 'hesaplaşacağız', 'bu iş bitmedi' diye haber gönderen gerek emniyet içerisinde, gerek yargı içerisinde gerek basın içerisinde yuvalanmış kripto FETÖ'cü unsurlar, kendilerini temize çıkarmak için bizim üzerimizden kamufle olmaya çalışmasınlar. Onları biliyoruz, eğer iş siyasi hesaplaşma ise çıksınlar siyaset yapsınlar. Mersin kamuoyu önünde hepsiyle hesaplaşalım, Mersinli hepsinin dersini verecektir. Hiçbir kurala, hiçbir prosedüre uymadan operasyon yapmanın, 'şu kadar kişi belediyede yolsuzluk yapmış, FETÖ'cüymüş' demenin anlamı nedir? Bunu birisinin açıklaması gerekiyor."

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak' iddiasıyla bu sabah düzenlenen operasyonda, aralarında FETÖ tutuklusu 3 kişinin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Haber Ara