Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Başkan Erdoğan bedelli askerlik için tarih verdi

Başkan Erdoğan, Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi dönüşünde, gezisini takip eden basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan bedelli askerlik için 'Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanımız çalışmalarını yapacaklar hazırlıklarını yapacaklar.Zannediyorum en kötü ihtimalle yeni yasama döneminde açıklamış oluruz. O zamana kadar da hazırlıklarımızı bitirmiş oluruz. Belki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarmayı da deneyebiliriz.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-14 08:00:46

Başkan Erdoğan bedelli askerlik için tarih verdi

Başkan Erdoğan, Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi dönüşünde, gezisini takip eden basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Başkan Erdoğan "Başkanlık kabinesi ilk toplantısını yapacak. Gündem sıcak, en büyük beklentilerden biri de bedelli askerlik konusu. İlk toplantının gündeminde mesaj verebilecek misiniz?" sorusuna şu şekilde verdi:

Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanımız çalışmalarını yapacaklar hazırlıklarını yapacaklar. Bunu inşallah seçimden sonra ele alacağız demiştim. Nasılı, nedeni, her şeyiyle, MSB yapacak çalışmayı. Ne kadar kişiyi kapsayacak, hangi yaş grupları arasında olacak, ücret ne kadar olacak, tüm bu konular belirlenecek. Zannediyorum en kötü ihtimalle yeni yasama döneminde açıklamış oluruz. O zamana kadar da hazırlıklarımızı bitirmiş oluruz. Belki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarmayı da deneyebiliriz. O zaman daha erkene çekmiş oluruz.

Haber Ara