Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Başkan Delican'dan Kılıçdaroğlu'na 'sopa' tepkisi

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de 'Bir başkan olsun, elinde de sopa olsun, birisi aykırı bir düşünce söylediği zaman kafasına vursun diyorsa evet oyu kullansın' sözlerine tepki gösterdi. Delican, 'Diliyle dövdüğünün farkında değil. Cumhurbaşkanlığı Sisteminin söylediği ile uzaktan yakından ilgisi yok. Davul da tokmak da halkın elinde olacak' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-05 12:55:28

Başkan Delican'dan Kılıçdaroğlu'na 'sopa' tepkisi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de "Bir başkan olsun, elinde de sopa olsun, birisi aykırı bir düşünce söylediği zaman kafasına vursun diyorsa evet oyu kullansın" sözlerine tepki gösterdi. Delican, "Diliyle dövdüğünün farkında değil. Cumhurbaşkanlığı Sisteminin söylediği ile uzaktan yakından ilgisi yok. Davul da tokmak da halkın elinde olacak" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde söylediği sözleri eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde bir sopanın olduğunu ama adının tokmak olduğunu, onun da milletin elinde olacağını söyleyen Delican, "Sayın Kılıçdaroğlu, düşüncelerini savunurken karşısındaki için nedense bir şiddet dili, bir şiddet metaforu kullanmayı seviyor. Bir padişahlık, diktatörlük nakaratı tutturmuş gidiyorlar. İtiraz edebilirler, 'hayır'cı olabilirler ama mübalağa yapmak ve mübalağayı da aşan iddialarla ortaya çıkmak geri teper. Savunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde tokmak da davul da halkın elinde olacak. Cumhurbaşkanını da yürütmenin başı olarak halk seçecek, yasaları çıkaracak milletvekillerini de" diye konuştu.

"Rejim değil sistem değişikliği"

"Yakında, cumhurbaşkanlığı için kişiselleştirmelerine devam ederse şaşırmam. İtirazlarına dayanak olsun diye yalan yanlış, gerçek dışı benzetmelere, had hudut tanımayan bir dile fazlaca meyletmiş durumdalar" diyen Başkan Bülent Delican şunları söyledi:

"İzmir'in hassasiyetleri üzerinden siyaset yapmaktan usanmadılar. Sistem değişikliğinin maddelerini açıp okumuş olsalar bile işe yaramıyor ne yazık ki. Ama biz de şunu söylemekten usanmayacağız; bu bir rejim değil, sistem değişikliğidir. Hatta reformudur. Ve bu reform; bir sopa yapıyorsa, halkın eline veriyor. İşlerine gelmeyen bu mu yoksa? 16 Nisan'da da halkın huzura çıkarılan, oluruna sunulan sistemde bugün dokunulmaz olan cumhurbaşkanına yargı yolu açılıyor. Kanun çıkaramıyor. Karar verme yetkilerinde ise temel hak ve özgürlükler yok. Üstelik icraatın başı olarak meclisin onayı olmadan kaynak kullanamıyor, bütçe planı uygulayamıyor. "

"Gülünç"

Delican, Kılıçdaroğlu'nun gençlerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile tuzağa düşürüleceği iddiasına da "Gülünç. Gençleri vekil olarak kim seçecek? Yine halk. Cumhurbaşkanı, bakan, vekil mi atayacak ki çocuğunu atasın. Meclise, AK Parti sıralarına baksın; milletin seçimiyle gelen gencecik esnaf, memur, işçi çocukları var. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, bu kadar da ileri gidilemez. Çiftçinin, memurun, bakkalın, manavın kendisi de var, çocukları da. Hepsini milletimiz seçti. Yine öyle olacak" sözleriyle karşılık verdi.

Haber Ara