Dolar

32,5217

Euro

34,7884

Altın

2.421,43

Bist

9.712,14

Başkan Çelik: 'İftar sofraları birlik ve beraberliğimizin göstergesidir'

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ramazan ayı dolayısıyla Peker Mahallesi'nde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-02 16:03:46

Başkan Çelik: 'İftar sofraları birlik ve beraberliğimizin göstergesidir'
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ramazan ayı dolayısıyla Peker Mahallesi'nde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi.

Hayırseverlerin de desteğiyle her gün bir mahallede iftar programı düzenleyen Şehzadeler Belediyesi, bu kez Peker Mahallesi'nde iftar sofrası kurdu. Geçtiğimiz akşam Okan Divrik Parkı'nda kurulan iftar sofrasına Başkan Çelik'in yanı sıra belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar sofralarının birlik ve beraberliğin gösterilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Milletçe bizlerin bugün rahatça bu sofralarda iftarlarımızı açmamıza vesile olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bizim inancımıza göre şehitler ölmediler, onlar Rabbimizin katında diriler ve onlar sonsuzluk âleminde cennetin başköşelerinde olacaklar. Bizim inancımıza göre en büyük rütbe, en büyük makam, şehadet makamıdır. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yapmış olduğumuz tüm hayırlar, onların ruhlarına hediye olsun. Peker mahallemizde başlayan güzel bir geleneği sürdüren değerli muhtarımız ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Her yıl burada Ramazan ayı boyunca iftar sofraları kuruluyor. Bizlerde bu iftarların bir tanesinde en geniş kapsamlı olduğu gün komşularımız ve mahalle halkımız ile buluşma fırsatı buluyoruz. Bu sofralarda her görüşten farklı, insanlar var. Toplumumuzu oluşturan her bir kesimin fertleri bugün bu sofradalar. Bu sofralarda bir araya gelirken, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve güzel komşuluk ilişkilerimizi ortaya koyuyoruz. Farklılıklarımıza rağmen bizleri bir ve beraber yapan, ortak değerlerimizin inancımız ve paydalarımızın olduğunu, dosta güven düşmana da korku olsun diye buradan ifade ediyoruz" dedi.

Haber Ara