Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

Başkan Çakır, işçilerle birlikte çiçek dikti

Güz dönemi çiçeklendirme çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 'Hedefimiz Malatya'yı parka çevirmek' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-07 14:38:04

Başkan Çakır, işçilerle birlikte çiçek dikti
Güz dönemi çiçeklendirme çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Hedefimiz Malatya'yı parka çevirmek" dedi.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kışlık çiçeklerin dikimine başlandı. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından, kavşak ve orta refüjler başta olmak üzere şehrin değişik noktalarında güz dönemi çiçeklendirme çalışmaları yapılıyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yapılan çiçeklendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek, işçilerle birlikte çiçek dikti. Çiçek dikim çalışmaları ile ilgili olarak bilgiler veren Başkan Çakır, çevre konusunda Malatya'ya önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, Malatya genelini yeşillendirdiklerini söyledi. Başkan Çakır, "Bizim için önemli konulardan birisi, yeşil Malatya'yı oluşturabilmek. Arkadaşlarımız cadde, sokak, park ve refüjlerimizi ağaçlandırmanın yanı sıra çiçeklerle donatmak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Hedefimiz Malatya'yı parka çevirmek. Malatya'da yaşayan vatandaşlarımızı şehrin stresinden, gürültüsünden, yorgunluğundan kurtarmak için yeşilliğe ve peyzaja daha çok önem veriyoruz" dedi.

2 milyon çiçek dikildi

2 milyon civarında değişik türlerde çiçeklerin dikildiğini vurgulayan Başkan Çakır, "Ayrıca 250 bin dolayında ağaç ve çalı türünde dikim yapıldı. Senede 3 farklı dönemde çiçek dikimi gerçekleştiriliyor. Mevsime göre şehri canlı ve diri tutmamız gerekiyor. Her türlü çiçeği dikiyoruz. Bu alanda Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımız örnek çalışmalar yapıyor. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Kavşak ve caddelerimizi nakış nakış işleyerek, şehrimize farklı bir güzellik katıyorlar." ifadelerini kullandı.

Çiçek dikim çalışması yapan bayan personellerden de dikim çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Çakır, bayan elinin değdiği her yerin güzelleştiğini ifade ederek, çalışan tüm personele tatlı ikramında bulundu.

Haber Ara