Dolar

32,5147

Euro

34,9071

Altın

2.435,73

Bist

9.795,85

Başkan Asya, su kaynaklarında incelemelerde bulundu

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kurtik Dağı eteklerindeki su kaynaklarında incelemelerde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 13:50:53

Başkan Asya, su kaynaklarında incelemelerde bulundu
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kurtik Dağı eteklerindeki su kaynaklarında incelemelerde bulundu.

Vatandaşların su konusunda sıkıntı yaşamaması için gerekli tedbirlerin alınması hususunda ekiplere talimat veren Belediye Başkanı Feyat Asya, sabahın erken saatlerinde Kaniya Denge ve Kızıl Ziyaret mevkiine giderek içme suyun durumunu kontrol etti. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerle birlikte bölgeye giden Başkan Asya, kış mevsiminden dolayı su şebekelerinde herhangi bir tahribatın yaşanıp yaşanmadığını yerinde inceledi. İlgili birim amirlerinden genel bilgi alan Başkan Asya, içme suyu projesi hayata geçirilene kadar mevcut su kaynaklarında gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulundu.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Asya, ekiplerin rutin olarak su kaynaklarını kontrol ettiklerini ifade ederek, "Bu yıl kış mevsimini yoğun kar yağışlı ve şiddetli soğuk olarak geçiriyoruz. Şehir merkezinde karla mücadele çalışmalarımızın yanı sıra su kaynaklarımızın bulunduğu bölgelerdeki yolları da açarak su ekiplerimizin olası sorunlara anında müdahale etmelerini sağlıyoruz. Ekiplerimiz 4 metre yüksekliğindeki kara rağmen sürekli su kaynaklarını kontrol ediyorlar. Su şebekelerinde yaşanan tahribatları gideren ekiplerimiz, zaman zaman şebekelerde yaşanan havayı da alarak suyun şehre sorunsuz bir şekilde ulaşmasını sağlıyorlar" dedi.

Muş'un su sorununu tamamen çözeceklerini kaydeden Başkan Asya, "İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerimizin tamamını yenileyeceğiz. İhale ve iş yeri teslim süreçlerini tamamladığımız projemizi havalar ısınır ısınmaz başlatacağız. Bu çalışmamızla mevcut su kaynaklarından elde ettiğimiz suyun kayıpsız bir şekilde şehre kazandırılmasını planlıyoruz. Kent genelindeki tüm hatların yenilenmesi ile yer altındaki kayıp kaçakların önüne geçeceğimizden su konusunda herhangi bir sorunumuz kalmayacak. Bununla beraber Alparslan-2 Barajından su temini projemizi de devreye koyacağız. En kısa sürede başlatılacak olan bu projemizle de Muş cazibeli suya kavuşarak, yıllarca yaşanan sorununa köklü çözüm üretilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Ara