Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Başkan Asya'dan Vali Yavuz'a bilgilendirme

Muş Valisi Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye tarafından çalışmaların yapıldığı bölgeleri gezerek incelemelerde bulundular.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-31 12:53:55

Başkan Asya'dan Vali Yavuz'a bilgilendirme
Muş Valisi Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye tarafından çalışmaların yapıldığı bölgeleri gezerek incelemelerde bulundular.

İlk olarak Sunay Mahallesi Karşıyaka mevkiindeki Karni Deresi Rekreasyon alanına giden Vali Yavuz ve Başkan Feyat Asya, buradaki çalışmaları inceledi. Başkan Asya, Muş Belediyesi tarafından hazırlanan ve bir kısmı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Karni Deresi Sosyal ve Kültürel Rekreasyon Projesi hakkında Vali Yavuz'a bilgi verdi. Karni Deresinin ıslah edilerek modern bir mesire alanı haline geleceğini ifade eden Başkan Asya, yoğun çalışmalar sonucunda projenin şekillendiğini söyledi. Vatandaşların doğa ile baş başa vakit geçirebileceği güzel bir ortamın oluşacağını kaydeden Başkan Asya, atıl halde bulunan Karni Deresini cazibe merkezi haline getireceklerini belirtti. Başkan Asya, "Modern bir kent ve yaşanabilir bir Muş için cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal alanını hayata geçiriyoruz. Karni Deresi Uygulama Projesi içerisinde yer alan kafeteryalar, çocuk oyun alanları, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor oyun alanları, halı saha, basketbol sahası, havuz, büfeler, anfi-tiyatro halkımıza hizmet verecek. 86 bin metrekare alana sahip olan projenin tamamlanması ile Muş bölgenin en modern, en büyük mesire ve sosyal aktivite alanına sahip olacak" diye konuştu.

Karni Deresinin ardından Karşıyaka'daki çalışmaları inceleyen Yavuz ve Asya, daha sonra Bayraklı Tepe mevkiine geçti. Başkan Asya, imar çalışmalarının devam ettiği Bayraklı Tepe ile ilgili Vali Yavuz'a bilgi verdi. Muş-Bingöl yolu üzerinde yapımına başlanan yeni otobüs terminalindeki çalışmaları da inceleyen Vali Yavuz ve Başkan Asya, daha sonra Ahmed-i Xan-i Parkına geçtiler. Sungu beldesinde yapımı devam eden tekstil kent inşaatını da gezen Vali Yavuz ve Başkan Asya, buradaki çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilileri tarafından bilgilendirildiler. Vali Yavuz, Başkan Asya ve beraberindekiler, son olarak Sunay Mahallesi Eski Semt Pazarı yerine yapılan bilgi evi inşaatında incelemelerde bulundular.

Çalışmalarından dolayı Başkan Asya ve ekibine teşekkür eden Vali Yavuz, belediyenin çok iyi hizmetlerinin olduğunu belirterek, Muş'u daha iyi bir konuma getirmek için elbirliği ile çalışacaklarını ifade etti.

Haber Ara