Dolar

32,4847

Euro

34,9497

Altın

2.439,52

Bist

9.716,77

Başkan adayı Elizabeth Warren: ABD silahları Yemen'de kullanılıyor

ABD Başkanlık seçimlerinde başkan adayı olan Demokrat Senatör Elizabeth Warren, ABD silahlarının Suudiler tarafından Yemen'e götürüldüğünü, ardından BAE destekli güçlerin eline geçtiğini ve Suudilere karşı kullanıldığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-09 14:03:24

Başkan adayı Elizabeth Warren: ABD silahları Yemen'de kullanılıyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ
ÇEVİRİ

ABD Başkanlık seçimlerinde başkan adayı olan Demokrat Senatör Elizabeth Warren, perşembe günü Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla ABD silahlarıın Yemen'de kullanılmasını eleştirdi.

Warren, "ABD silahları Kongre öfkesine rağmen gizli bir şekilde Yemen'e geldi" başlıklı CNN haberini paylaştı.

ADEN KIYISINA YAKLAŞAN GEMİDEN ABD SİLAHLARI İNDİRİLDİ

Haberde geçtiğimiz hafta Aden kıyılarına demirleyen bir gemidne inen yükün ABD silahları olduğu belirtildi.

Gece saatlerinde cep telefonuyla çekilen görüntülere yer verilen haberde, ABD yapımı Oshkosh zırhlı aracın ayırt edici şekli nedeniyle tanındığı belirtildi.

Trump yönetiminin Yemen'de kanlı ve acı bir çatışma yaşansa da Riyad'a destek verme yolunda kongrede iki partinin de öfkesine rağmen Amerikan yapımı silahları göndermeye devam ettiği kaydedildi.

2019-11-09_14h11_16
WARREN: SİLAHLAR EL DEĞİŞTİRDİ

Başkan adayı Elizabeth Warren, paylaşımı şu yorumla yayınladı:

"Adım 1: Suudiler ABD askeri teçhizatını Yemen'e götürdü.

Adım 2: BAE destekli ayrılıkçı milisler bu ekipmanı aldı ve Suudi destekli hükümete karşı kullandı.

Adım 3: Suudiler ABD askeri teçhizatını Yemen'e transfer etmeye devam ediyor. Ne yanlış gidebilir ki?"

2019-11-09_14h15_25

Warren, ikinci tweetinde "Geçen hafta Dışişleri ve Savunma Bakanlığı'na bir mektup yazdım. Askeri donanımımızı Suudilere ve BAE'ye satmaya devam etmek iyi bir fikir. (İpucu: Öyle değil)" dedi.

2019-11-09_14h18_27

Son haberler Birleşmiş Milletler'in en kötü insani felaketlerden biri olarak nitelendirdiği Yemen savaşına ABD askeri kaynaklarının dahil edilmesine ilişkin ilk haberler değil.

CNN, Ekim ayında yapılan bir haberde ABD silahlarının Yemen'deki Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından kullanıldığını iddia etmişti.

SUUDİ CEPHESİNDEN AÇIKLAMA

Suudi liderliğindeki koalisyon sözcüsü Albay Turki Al-Maliki Çarşamba günü başlayan soruşturmada yer alan iddiaları yalanlayarak "Askeri teçhizatın üçüncü bir tarafa verileceği bilgisi temelsiz" dedi.

Soruşturma, Yemen'in sürgün hükümetinin Salı günü Güney ayrılıkçılarla anlaşmazlığı sona erdirmeyi amaçlayan Riyad anlaşmasının ardından geldi.

PENTAGON YETKİLİSİ: YORUM YAPAMAYIZ

Bir Pentagon sözcüsü, "Müttefiklerimize ve ortaklarımıza devredilen savunma eşyalarının ve hizmetlerin kullanım ihlalleri iddiasıyla ilgili potansiyel veya süregelen soruşturmalar hakkında yorum yapamayız" dedi.

100 BİN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

31 Ekim itibariyle 2015'ten bu yana 100 binden fazla insanın Yemen'deki çatışmalarda öldüğü belirtiliyor.

 

Haber Ara