Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Başika'da, IŞİD'e ait tüneller ortaya çıktı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri tarafından kontrolün sağlandığı Musul'un kuzeydoğusundaki Başika'da, IŞİD'e ait tüneller ortaya çıkmaya başladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 09:32:52

Başika'da, IŞİD'e ait tüneller ortaya çıktı

Ağırlıklı olarak Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı, Musul kent merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Başika kasabası, 27 ay boyunca IŞİD'in elindeydi.

AA'nın haberine göre; Sivillerden tamamen arındırılan kasaba merkezindeki IŞİD mensuplarının, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarından korunmak için evlerin altında tünel kazıdıkları ortaya çıktı. 

3_75

Kasaba merkezinin doğusundaki Rabia Mahallesinde Peşmerge güçleri tarafından ortaya çıkarılan bir tünelin 200 metre uzunluğunda ve 1.5 metre yüksekliğinde olduğu belirtildi.

2_88

Bölgedeki Peşmerge güçleri söz konusu tünelin kasabadaki birçok stratejik ve yüksek binanın altından geçtiğini ve kollara ayrıldığını kaydetti.

1_99

Hava saldırılarından korunmak isteyen IŞİD mensuplarının haftalarca kalabilecek şekilde erzak depolayıp, yatacak özel yer yaptıkları tespit edildi.

Militanların tünellere elektrik kablosu çekerek kendilerine tam yaşanılabilir bir alan yaratmaya çalıştıkları gözlendi.

IŞİD militanlarının, güvenlik güçlerine farklı binaların çatılarından saldırdıktan sonra söz konusu tünelleri kullanarak güvenli bölgelere veya başka binalara sığınmaya çalıştıkları aktarıldı.

Başika'nın tamamen kontrol altına alınmasına rağmen, henüz nerede olduğu tespit edilmeyen tünellerden dolayı yer yer militanlar, Peşmerge güçlerine saldırıp daha sonra gizleniyor. Bu yüzden sokak aralarında bazen çatışmalar çıkıyor.

IŞİD'in Musul'un doğusunda elinde tuttuğu son kasaba Başika'ydı. Buranın alınmasından sonra örgütün kentin doğu bölgesi üzerindeki tehdidi ortadan kaldırıldı.

IŞİD, 3 Ağustos'ta merkezinde 35 bine yakın kişinin yaşadığı Başika kasabasını ele geçirmişti.

Haber Ara